Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ghid de fidelitate. Cum poti deveni indispensabil celor din jur si sa castigi bani din asta

Fiecare persoană, indiferent daca este proprietarul unei afaceri sau un simplu cumpărător, are propria sa strategie de optimizare a costurilor și își dorește sa devină, într-un fel sau altul, indispensabil pentru cei din jur.

de Redactia Observator

la 03.11.2015 , 08:43

Fiecare persoană, indiferent daca este proprietarul unei afaceri sau un simplu cumpărător, are propria sa strategie de optimizare a costurilor și își dorește sa devină, într-un fel sau altul, indispensabil pentru cei din jur.

În timp ce oamenii de afaceri își doresc să devină indispensabili pe piață pentru a câștiga cât mai mulți bani, oamenii obișnuiți vor să devină de neînlăturat la locul de muncă, pentru a se bucura de siguranța zilei de mâine.

Cum poți deveni indispensabil, indiferent de care parte a baricadei te afli

Articolul continuă după reclamă

1. Dacă deții o afacere

Dacă deții o afacere, vei avea intotdeauna de ales între comercializarea unor produse sau servicii ieftine și a alege calea produselor și a serviciilor scumpe. Primul pas pentru a câștiga cât mai mulți bani din afacerea ta este fidelizarea clienților.

Dacă produsele tale sunt de calitate, iar prețul este accesibil, raportul calitate/preț te-ar putea ajuta să-ți fidelizezi cumpărătorii, însă nu trebuie să te oprești aici. Pune în aplicare o campanie de fidelizare, precum oferirea unor vouchere și a unor carduri de reduceri.

Printr-o campanie de fidelizare prin intermediul cardurilor de reduceri și a voucherelor oferi avantaje clienților deja fideli, care vor fi motivați să apeleze în continuare la produsele și serviciile tale, crești frecvența de cumpărare și scazi drastic numărul clienților pe care îi pierzi.

În plus, ocaziile speciale, precum Crăciunul sau Anul Nou, sunt o bună ocazie pentru a le arăta clienților că îți pasă de ei, trimițându-le un card de reduceri care îi va aduce, din nou, în magazinul tău.

Pentru a profita astfel de perioada sărbătorilor de iarnă, achiziționează echipamentul necesar pentru a-ți pune planurile în aplicare și pentru a deveni indispensabil pentru clienții tăi. O imprimantă de carduri poate printa până la 300 de carduri pe oră, la o calitate impecabilă, fără să scoți din buzunar o avere pentru a o cumpăra, după cum aflăm de pe printcard.ro

Nu uita că 93% dintre oameni folosesc cel puțin o dată pe an un card de reduceri, iar concurența ta sigur a apelat, deja, la o astfel de strategie, conform site-ului convinceandconvert.com. Nu trebuie să-ți lași clienții să te părăsească pentru a cumpăra de la concurență, ci trebuie să devii indispensabil în mintea consumatorilor.

2. Dacă ești angajat

Dacă vrei să devii indispensabil pentru compania la care lucrezi, trebuie să ai răbdare și să urmezi câțiva pași foarte simpli.

În primul rând, trebuie să-ți îndeplinești bine sarcinile de serviciu și în timp util, fără să-ți schimbi atitudinea amicală pe care o afișezi față de ceilalți colegi. Trebuie să știi că nu toți angajatorii apreciază o persoană care rămâne peste program la birou în fiecare zi. Dacă ești un astfel de angajat, gândește-te că ai putea părea ineficient, lipsit de creativitate și foarte lent în îndeplinirea sarcinilor.

În al doilea rând, încearcă, cel puțin în primele luni de la angajare, să nu faci glume pe seama colegilor tăi. Deși unii dintre ei vor râde și ți-ar putea aprecia umorul, alții reacționeaza în mod imprevizibil și ți-ar putea deveni dușmani declarați. Evită cât poți de mult conflictele și nu lua partea nimănui în disputele care nu te privesc în mod direct.

În plus, fii proactiv și oferă idei bune și soluții salvatoare atunci când apare o problemă. Un angajat care are mereu în mânecă un as pentru a ieși din situațiile critice devine o persoană indispensabilă la locul de muncă.

Foto: pixabay.com

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri economice » Ghid de fidelitate. Cum poti deveni indispensabil celor din jur si sa castigi bani din asta