Antena Meniu Search
x

Video La cumpărături, direct pe câmp. O fermă din Iaşi şi-a deschis porţile şi îndeamnă clienţii să culeagă singuri legumele şi fructele pe care le doresc

A devenit deja un trend ca oamenii să meargă să își culeagă singuri, direct de pe câmp sau ferme, fructele și legumele. Tot mai mulți producători din Iași deschid porțile fermelor pentru ca vizitatorii să vină și să vadă cum sunt produse legumele și fructele și, bineînțeles, să le cumpere, dacă doresc. Cei care pleacă acasă cu sacoşele pline spun că merită pe deplin efortul de a le culege, deoarece gustul roadelor este mult mai bun. 

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 07:52

Vezi și

La doar câțiva kilometri de Iaşi, în comuna Horleşti, Clement și familia sa deţin o fermă cu legume și fructe. De aproximativ doi ani au decis sa își deschidă porțile și pentru cei care vor să își facă cumpărăturile altfel.

Marcu Clement, legumicultor: Până acum, noi livram doar la domiciliu, de pe Facebook avem majoritatea clienţilor. în ultimul timp ne-a venit idea sa ii chemăm la noi la ferma ca ei să vadă legumele pe care le comercializăm. Să îşi dea seama singuri că nu folosim tratamente chimice şi hormoni.  

Doritorii au prins repede gustul culesului. Alina a venit împreună cu cei dragi, iar mezinul familiei de nici 3 ani a avut şansa să culeagă şi el legume, cu mânuţele sale.

Oamenii au venit la fermă, ca la piaţă

Pe acelaşi subiect

Vestea s-a răspândit cu uşurinţă printre oamenii locului, care au venit la fermă, ca la piaţă. 

Vizitator: E o idee foarte bună, mai ales că ştim noi exact de unde le luăm, le culegem cu mâna noastră, e cel mai bine aşa. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Cei care ajung în aceste ferme care îşi deschid porţile pentru ei, nu doar aleg singuri de pe plantaţie ce produse îşi doresc, dar pot să le şi guste înainte. Si, cum suntem în plin sezon de porumb fiert şi desigur pepene, acestea nu lipsesc de pe masa si, de asemenea avem spre degustare şi traditionala zacuscă de legume.

În plus, pentru că și le culeg singuri plătesc mai puțin cu 10-15 %. Fermierii își propun să îşi deschidă porţile în fiecare weekend din luna August.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » La cumpărături, direct pe câmp. O fermă din Iaşi şi-a deschis porţile şi îndeamnă clienţii să culeagă singuri legumele şi fructele pe care le doresc