Antena Meniu Search
x

Griji mari, salarii mici. Milioane de români nu au nici cea mai vagă idee cât vor câştiga anul viitor!

Toţi patronii îşi recalculează bugetele, imajoritatea nu au posibilitatea să mărească salariul brut, astfel încât angajaţii să nu primească mai puţini bani.

Vezi și

Toţi patronii îşi recalculează bugetele, însă majoritatea nu au posibilitatea să mărească salariul brut, astfel încât angajaţii să nu primească mai puţini bani. Pierderi sigure vor fi, însă, pentru cei care lucrează în IT.

Calcule şi scenarii îşi fac toţi românii pentru vedea cum vor face faţă şocului economic. Bogdan, medic primar cu 15 ani de experinţă, câştigă acum 4200 de lei. 

Bogdan Tănase, medic primar chirurgie toracică:

Tragand o linie si socotind, eu am 800-900 de euro salariu. Nu stiu ce se va intampla de la 1 ianuarie, nu este clar. S-au promis in campania electorala venituri de 3000 de euro si nu ii vad. 

Într-o firmă mică, unde sunt câţiva angajaţi, managerul încă se gândeşte dacă va tăia salariile sau dacă va fi nevoie să facă disponibilizări. 

Mihaela Monea, director firma:

Nu am hotarat daca majoram bruturile, pentru ca nu e o implicatie favorabila pentru noi, dar ne gandim la o negociere cu angajatii nostri. 

Cei care au în subordine mii de salariaţi vorbesc despre pierderi de ordinul sutelor de mii de euro. 

Costul la noi e de 7% cresterea bazei salariale. Asta inseamna undeva la opt sute de mii de euro in plus pe an, explică un patron din industria alimentară.

Specialiştii fac însă avertizări sumbre. Romania va arata ca un paradis fiscal incepand din 2018, a declarat Marian Florian de la BNS.

Adrian Cuculis, avocat:

Probabil că o să asistăm la fel de bine la o majorare sau o înregistrare superioară pragului de până la 2017 a numărului de persoane fizice autorizate. Nu vor mai avea de plată un impozit de 16% pe venit, ci un impozit de 10%!

Adrian Benţa, analist fiscal:

Este deja arhicunoscută munca la negru. O altă metodă ar fi zona de gri, în care se fac contracte de muncă pe salariile minime pe economie, iar diferenţa se plăteşte din alte surse mai puţin fiscalizate.

Politicienii pot sta liniştiţi. În cazul lor, lucrurile sunt clare. Ca toţi bugetarii, primii oameni în stat vor avea creşteri salariale după mutarea contribuţiilor. Chiar dacă este vorba de doar 4 procente, aşa cum preconizează economiştii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Griji mari, salarii mici. Milioane de români nu au nici cea mai vagă idee cât vor câştiga anul viitor!