Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministrul Sănătăţii vrea să pună la punct turismul medical. Oferte lansate pentru străinii care vin la tratament în România

Turismul medical a devenit o afacere din care vrea să câştige şi statul. Ministerul Sănătăţii vrea pachete care să conţină servicii medicale, dar şi turistice.

de Redactia Observator

la 06.11.2017 , 23:16

Turismul medical a devenit o afacere din care vrea să câştige şi statul român. Chiar dacă pacienţii străini se adresează în mare parte clinicilor private, Ministerul Sănătăţii vrea să creeze pachete care să conţină servicii medicale, dar şi vizitarea obiectivelor turistice. Între timp, în spitalele de stat rămase fără medici, operează specialişti străini plătiţi de asociaţii. 

Jamil vine pentru a doua oară la medicul care l-a operat în urmă cu doi ani. Suferă de o boală vasculară. Este originar din Liban, însă a locuit peste 20 de ani în Austria. Deşi ar putea să se opereze oricând la Viena, a ales România. 

Zamel Jamil, pacient din Liban:

Vezi și

În Austria mă costă de 10 ori mai mult şi nu cunosc pe nimeni acolo, însă ceea ce ştiu este că oamenii din Austria sunt foarte foarte reci.

Dacă Jamil a ales empatia medicilor, Octavian s-a întors în România pentru performanţă. După o intervenţie în Anglia, care nu l-a mulţumit.

Octavian Macovei, pacient:

Acolo mi-a amputat două degete deja şi zic: urmează următoarele? Şi am ales varianta asta.

Elfarra Mazen medic specialist chirurgie vasculară:

Vin vară de vară un număr de, să spunem cam 60-70 de pacienţi cu diverse boli vasculare pe care le tratăm în cadrul spitalului Sântul Ioan.

Spitalele de stat sunt însă mai puţin căutate. Peste 10 mii de pacienţi străini se tratează anual în România în clinicile private. Acum, Ministerul Sănătăţii vrea să le facă experienţa mai plăcută.

De exemplu, un pacient care vine să-şi facă servicii stomatologice sau servicii de chirurgie estetică, are aceste servicii incluse în pachet şi pe lângă acestea pot să beneficieze de acestea servicii incluse în pachet şi pe lângă acestea poate să beneficieze de pachet de cazare, pachet de masă, propune ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

 În România vin pacienţi din Spania, Italia sau Anglia, pentru servicii stomatologice, estetice şi chirurgicale. În acelaşi timp, din ţara noastră pleacă români să se trateze în Austria, Germania, iar în ultimii ani, şi în Grecia. Între timp, medicii străini îşi fac afaceri în România. 

Andreas Vythoulkas, preşedintele Asociaţiei de Reproducere Umană Asistată Grecia:

Avem pacienţi din Canada care vin şi fac proceduri la clinica noastră. Adică vin în România, vizitează pe părinţi şi pe prieteni şi în acelaşi timp îşi rezolvă şi problema şi mai mult decât atât au început să vină şi străini care n-au nicio legătură cu România. 

Pachetele turistice ar urma să fie implementate împreună cu Ministerul Turismului, cel mai probabil la începutul anului viitor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri economice » Ministrul Sănătăţii vrea să pună la punct turismul medical. Oferte lansate pentru străinii care vin la tratament în România