Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Noua taxă de sulabrizare a provocat haos în Galaţi. Localnicii au început să primească somaţii peste noapte: "E balamuc, că noi am plătit"

În luna mai, în mijlocul anului, primăria Galaţi introducea o nouă taxă de salubrizare pentru locuitori. Acum, tot Primăria, a început să le trimită localnicilor somaţii, peste noapte. Ieri, a fost ultima zi în care oamenii mai puteau plăti, pentru a nu primi penalităţi. Ceea ce a dus la crearea unor cozi kilometrice. 

de Adrian Obreja

la 01.07.2023 , 10:18

De la o zi la alta, situaţia taxelor din Galaţi, pare să se schimbe. Oamenii şi-au achitat noua taxă de salubrizare, însă s-au trezit cu sume noi de plată, dar şi somaţii în cutia poştală. 

Petrica Paţilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Picurile referitoare, strict la această taxă de salubritate ne raportăm, au venit zilele acestea ea. Au venit în tranșe. Vorbim de câteva zeci de mii de notificări și ajung prin poștă în tranșe. În funcție de posibilitățile de distribuție. 

A trecut puţin peste o lună, de când oamenii au aflat că mai au ceva în plus de plătit. Iar ieri a fost ultima zi în care au putut să-şi achite datoriile. 

Vezi și

"Dacă în urma cu o săptămână, la direcțiile de taxe și impozite, erau câteva persoane pe zi, acum au reapărut cozile odată cu acele somații venite în cutiile poștale", transmite Adrian Obreja, reporter Observator

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ați primit și dumneavostra plic acasă.

Localnic: Da! Da! E balamuc.

Reporter: Pentru ce?

Localnic: Că noi am plătit. Normal am plătit. 

Localnic: Ce să ni se pară normal? Ne supunem regulilor. Nu mi se pare ok, dar mergem înainte. Putem să facem ceva? Dintotdeauna n-am putut face nimic. Credeţi că de acum o să putem face? Nu!

Noua taxă de salubrizare a fost introdusă în luna mai. Are o valoare de 169 de lei pe an, de persoana. Iar aceasta o înlocuiește pe cea de habitat, care valora 106 lei. Și care a fost achitată deja de trei sferturi dintre locuitori. 

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Noua taxă de sulabrizare a provocat haos în Galaţi. Localnicii au început să primească somaţii peste noapte: "E balamuc, că noi am plătit"