Antena Meniu Search
x

Foto (P) Avantajele canapelelor extensibile

O canapea extensibilă este o piesă de mobilier pe care toată lumea ar trebui să o dețină, deoarece poate fi destul de utilă în viața de zi cu zi și nu numai. Cu o canapea extensibilă, este posibil să se optimizeze spațiul de acasă într-un mod practic.

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 17:14

canapea extensibilă
Avantajele canapelelor extensibile - Unsplash

De fapt, o canapea extensibilă arată ca o canapea obișnuită, însă are o funcție foarte utilă, și anume aceea de a se putea "transforma" într-un pat pliabil confortabil. Din punct de vedere estetic, canapelele extensibile sunt exact ca orice canapea clasică.

Nu vor mai exista probleme dacă trebuie să găzduiți prieteni sau rude în casă pentru o noapte. De exemplu, în cazul unei șederi mai lungi a oaspeților, puteți deschide canapeaua pentru a vă odihni și apoi să o închideți din nou în timpul zilei. În acest fel, nu veți aglomera inutil o cameră care nu este folosită de obicei ca dormitor.

Pe piață, este posibil să se găsească canapele extensibile de toate formele și dimensiunile, de exemplu canapele extensibile care încep ca si canapele și se transformă în paturi de o persoană, până la și inclusiv paturi duble. Mai presus de toate, este posibil să se aleagă dintr-o gamă largă de prețuri, începând de la sume nesemnificative până la articole care pot depăși mii de euro.

Prin achiziționarea unei canapele extensibile, se poate beneficia de nenumărate avantaje care vor face viața de zi cu zi mai ușoară. Mai jos, vom analiza principalele beneficii care pot fi derivate din aceste elemente de mobilier unice.

Avantajele unei canapele extensibile

Așa cum am scris mai sus, canapelele extensibile sunt o sursă de nenumărate beneficii. În principal, aceste canapele au rolul de a economisi spațiu. Acestea vă vor permite să dormiți confortabil într-o încăpere care este folosită de obicei în alte scopuri, cum ar fi bucătăria sau camera de zi. În bucătărie, în loc de canapele extensibile, acest lucru cade în sarcina colțarelor de bucătărie.

Nu doar în aceste cazuri poate fi utilă o canapea extensibilă, de fapt, chiar și cei care locuiesc într-o garsonieră pot profita de ea. Prin deschiderea patului în timpul nopții și menținerea canapelei închise în timpul zilei, se va economisi mult spațiu, care, după cum știm, este adesea foarte limitat în acest tip de locuință.

Pe lângă factorul spațiu, canapelele extensibile sunt, de asemenea, foarte practice; în medie, este nevoie de mai puțin de un minut pentru a face conversia canapea/pat și invers, totul printr-un sistem de glisiere și balamale care este foarte intuitiv în majoritatea cazurilor.

Un alt beneficiu dintre nenumăratele avantaje este acela de a avea posibilitatea de a găzdui prieteni și rude chiar și în ultimul moment. De fapt, cei care nu au la dispoziție un pat suplimentar sau o cameră de oaspeți vor putea rezolva problema cu ușurință și, de asemenea, le vor permite celor care rămân să se simtă confortabil, ca într-un pat adevărat.

Este recomandabil să achiziționați o canapea extensibilă chiar dacă nu aveți de gând să o folosiți cu asiduitate, întrucât gamele de prețuri sunt extrem de variabile și nu prezintă dezavantaje în comparație cu canapelele normale, este mai bine să fiți pregătiți pentru o eventuală ocazie viitoare.

În plus, ca în cazul oricărei canapele clasice, este posibil să alegeți din toate formele, dimensiunile și culorile, astfel încât este posibil să găsiți articolul potrivit pentru orice situație, rămânând în concordanță cu stilul de amenajare din orice casă. Există, de asemenea, unele modele de canapele extensibile care pot fi transformate prin simpla mutare a tapițeriei și a pernelor, ceea ce face ca operațiunea de deschidere să fie și mai ușoară și mai rapidă.

Canapelele extensibile, utile și în camera copiilor

Nu multă lume se gândește la asta, dar chiar și o cameră pentru copii poate fi mobilată cu o canapea extensibilă care va fi o zonă de joacă în timpul zilei și un pat confortabil pe timp de noapte. Există canapele extensibile care se transformă în două paturi de o persoană în loc de unul dublu, astfel încât este soluția perfectă pentru doi frați.

Dacă, pe de altă parte, camera copiilor este suficient de mare pentru a avea spațiu atât pentru pat, cât și pentru canapea, aceasta poate deveni o soluție practică pentru atunci când vin verișorii sau prietenii să doarmă. Pe scurt, canapelele extensibile sunt o soluție funcțională în multe ocazii și pot rezolva destul de multe probleme de spațiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » (P) Avantajele canapelelor extensibile