Antena Meniu Search
x

Pregătiri pentru masa de Crăciun. Porcii crescuţi în gospodării se vând mai bine în acest an

Românii au ajuns să bată din poartă în poartă, ca să cumpere carne bio. Fermierii au clienţi fideli, iar producătorii şi-au deschis magazine în pieţe.

Vezi și

Românii au ajuns să bată din poartă în poartă, ca să cumpere carne bio. Fermierii au clienţi fideli. La fel şi producătorii care şi-au deschis magazine în pieţe. Şi preţul e ceva mai mare.

Porcul cel mai mândru nu are viaţă lungă. Cel puţin, nu în ogradă. Gospodarii îi sacrifică de Ignat pe cei care depăşesc cu puţin suta de kilograme. N-au multă grăsime şi sunt mai uşor de vândut. Cererea a crescut atât de mult, încât clienţii vin direct la poartă. 

La târgul din comuna Râciu, în judeţul Mureş, porcii au dispărut în câteva minute. Cine nu s-a trezit devreme, umblă, acum, din poartă în poartă. Clienţii pot să vadă unde au crescut porcii şi cu ce au fost hrăniţi. 

Cine nu ţine neapărat la tradiţie îşi ia carnea de porc din galantare. Clienţii fideli stau şi câteva ore la coadă, pentru o marfă bună şi sigură. O arată o filmare de amator surprinsă într-o piaţă din Capitală. 

Şi în marile magazine se formează cozi în faţa vitrinelor. 

Între magazinele producătorilor şi hipermarketuri sunt diferenţe de câţiva lei. Muşchiul de porc ajunge la 25 de lei, ceafa de porc, 17 lei, iar carnea de tocat costă 13 lei kilogramul.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Pregătiri pentru masa de Crăciun. Porcii crescuţi în gospodării se vând mai bine în acest an