Antena Meniu Search
x

Poşta Română, captivă în trecut

Un drum până la poştă a ajuns să semene cu o călătorie în timp! Sedii care arată dezolant, cozi interminabile, calculatoare vechi şi funcţionari prea puţini.

la 20.02.2018, 22:10
Vezi și

Un drum până la poştă a ajuns să semene cu o călătorie în timp! Sedii care arată dezolant, cozi interminabile, calculatoare vechi şi funcţionari prea puţini la ghişee sunt doar câteva dintre lucrurile pe care o echipă Observator le-a filmat şi care demonstrează cât de gravă este situaţia în care a ajuns Poşta Română.  

În Nordul Capitalei, la un oficiu poştal care abia şi-a început programul, reporterii Observatorului au încercat să trimită o felicitare.

Nu au reuşit, pentru că la poştă nu au găsit nici plic, nici felicitare.

Surprizele continuă, pentru că nu există nici librarie deschisă în zonă. Aşa că ne-am încercat norocul la alt oficiu poştal. Acolo, ca pe vremuri: o coadă interminabilă şi un singur funcţionar la ghişeu. 

Poşta Română are un deficit major de personal, conform ultimelor date oficiale. Mai mult, norma de lucru a angajaţilor din peste 1.300 de unităţi din ţară  a fost redusă de la opt la 4 sau 6 ore. Dar problemele nu se opresc aici. Instrumentele de lucru sunt rudimentare, procedurile, extrem de birocratice, iar tehnica, depăşită. 

Iar viitorul nu sună deloc bine, spun specialiştii.

"Sunt subdomenii pe care are o concurenţă extrem de puternică, cum sunt cele de curierat. Sunt domenii pe care ar putea să se dezvolte dar, probabil, lipsa resurselor financiare nu îi permite să facă acest lucru", spune economistul Radu Muşetescu.

Anul trecut, compania a fost în pragul falimentului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Poşta Română, captivă în trecut