Antena Meniu Search
x

Video STUDIU: Anul 2022, cel puţin la fel de rău ca 2020. Războiul, stresul şi scumpirile determină oamenii să îşi caute joburi mai bine plătite

Anul acesta, un sfert din angajaţi au încercat să-şi crească veniturile pentru a face faţă scumpirilor, potrivit unui sondaj realizat de o platforma de recrutare online din România. 

de Angela Bertea

la 19.10.2022, 08:26

Vezi și

După doi ani de pandemie în care am stat în casă şi am fost supuşi anumitor schimbări în cotidian, anul acesta este considerat cel puţin unul la fel de rău, potrivit sondajului. Războiul, stresul şi scumpirile i-au determinat pe oameni să tragă aceste concluzii, iar atenţia şi-au îndreptat-o spre creşterea venitului, mai exact un sfert din cei chestionaţi. 

Potrivit aceluiaşi sondaj, 20% şi-au căutat un alt job, iar aproape 10% au încercat cu orice putinţă să evite un posibil burnout. Tot pe atât, 10%, au încercat să-şi recapete satisfacţia la locul de muncă, iar cea mai mică parte dintre cei chestionaţi s-a concentrat pe păstrarea actualului job.

Referitor la satisfacţie, în sondajul studiat, mai mult de jumătate, mai exact 65%, consideră că un job care îţi aduce satisfacţie te poate împinge de la spate pentru a evolua. 25% consideră că trebuie să fie tot timpul proactiv și să încerce să își depășească atribuțiile și numai 7% au spus că trebuie îndeplinite doar sarcinile din fișa postului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » STUDIU: Anul 2022, cel puţin la fel de rău ca 2020. Războiul, stresul şi scumpirile determină oamenii să îşi caute joburi mai bine plătite