Antena Meniu Search
x

Tot ce trebuie sa stii despre tabla faltuita

Atunci cand vine vorba de alegerea acoperisului casei tale, primul gand este sa alegi varianta cea mai placuta ochiului, care sa se potriveasca atat cu stilul si arhitectura locuintei, cat si cu gusturile tale.

de Redactia Observator

la 09.07.2020, 12:36

Tot ce trebuie sa stii despre tabla faltuita
Tot ce trebuie sa stii despre tabla faltuita

Tabla faltuita este recomandarea specialistilor in ceea ce priveste materialul ales pentru acoperisurile caselor. Daca va intrebati de ce, trebuie sa aflati ca acest material are foarte multe avantaje, atat in ceea ce priveste protectia si rezistenta, cat si din punct de vedere al costurilor si modului in care poate satisface toate gusturile, chiar si pe cele mai neobisnuite.

Atunci cand vine vorba de alegerea acoperisului casei tale, primul gand este sa alegi varianta cea mai placuta ochiului, care sa se potriveasca atat cu stilul si arhitectura locuintei, cat si cu gusturile tale. Din acest punct de vedere tabla faltuita este o alegere foarte atractiva, satisfacand aproape toate gusturile. Acoperisul face parte dintr-un intreg, si anume locuinta, asa ca el trebuie sa fie din aceeasi poveste si sa se potriveasca ca stil, cat si chromatic. Acoperisul din tabla faltuita poate fi incadrat usor atat in constructiile moderne, cu un design mai special, cat si in cele realizate in stil traditional.

Inca unul din avantajele tablei faltuite este faptul ca, fiind dintr-un material maleabil, se poate monta foarte usor. Greutatea acestuia permite montarea pe suprafete ce au panta mica, de 5 grade, insa acest lucru necesita multa atentie.

Aplicarea tablei faltuite presupune interconectarea panourilor metalice, care sunt faltuite la margine si fixarea acestora cu ajutorul unor cleme. Inexistenta pieselor mici din diferite materiale si faptul ca panourile nu sunt perforate pentru a prinde clemele, fac ca acoperisul sa nu se deterioreze in timp. Prinderea cu cleme, care sunt ascunse sub tabla, ofera acoperisului un aspect placut. De asemenea, impermeabilitatea este asigurata de montarea in dublu falt.

Prinderea cu cleme permite miscarea panourilor, care de obicei este cauzata de schimbarile de temperatura ce determina dilatarea si contractarea acestora, acest lucru facand ca acoperisul sa fie mai rezistent, mai sigur si cu o durata de viata mai mare.

Chiar daca nu am inceput cu acest lucru, cele mai importante aspecte pe care ar trebui sa le cautam la materialul din care va fi realizat acoperisul sunt capacitatea acestuia de a proteja cat mai bine locuinta si durata de viata a acestuia. Indiferent daca este vorba de construirea unei case noi sau este vorba de o simpla reconditionare a locuintei, este de dorit ca acoperisul sa fie durabil. Tabla faltuita are o garantie de minim 20 de ani, perioada in care nu trebuie schimbata si nu necesita eforturi mari in ceea ce priveste intretinerea.

De ce tabla faltuita este una din cele mai bune variante din acest punct de vedere? Unul din motive este compozitia materiei prime. Aceasta ii ofera capacitatea de a fi mult mai rezistenta in timp. Pe langa acest lucru, stratul protector asigura rezistenta si protectie la conditiile meteo nefavorabile, cum ar fi temperaturi prea scazute sau, din contra, prea ridicate, ploaie sau vant. Faptul ca nu exista gauri facute pentru prinderea clemelor si nu exista suruburi, riscul ca apa sa se infiltreze prin acoperis este mult mai mic. De asemenea, acest tip de acoperis ofera confort termic.

Chiar daca l-am lasat pentru final, in cele mai multe cazuri pretul reprezinta elementul cu cea mai mare influenta atunci cand alegem materialele pe care urmeaza sa le utilizam in amenajarea locuintei. Si din acest punct de vedere tabla faltuita este o alegere foarte buna, raportul calitate-pret fiind unul din cele mai bune de pe piata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Tot ce trebuie sa stii despre tabla faltuita