Antena Meniu Search
x

Comoara din spatele casei! O familie din Sângeorz-Băi a găsit chiar lângă casă 'Diamantul pământului'

O familie din Sângeorz-Băi a descoperit în pădurea din spatele casei o adevărată comoară. În timp ce căuta ciuperci, bărbatul a dat peste trufe albe.

Vezi și

O familie din Sângeorz-Băi a descoperit în pădurea din spatele casei o adevărată comoară. În timp ce căuta ciuperci, bărbatul a dat peste trufe albe. Specia se vinde în lume cu mii de euro kilogramul şi este folosită în meniuri de lux. Iar ca să dea de urma trufelor, culegătorii apelează la câini dresaţi.

Roland Venig trăieşte în Cormaia, un cartier al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, la doi paşi de o pădure şi de Parcul Naţional Munţii Rodnei. Trufele le-a găsit din întâmplare. Prima dată, acum vreo 4 ani.

Era ieşită la suprafaţă, dar e cea mai mare dimensiune, era cu diametrul de vreo 10 centimetri şi cântărea 600 de grame. M-am uitat, am studiat-o, eu eram venit să culeg ciuperci.  Am zis... "Dom'le, asta este trufă..." Dar m-am gândit cum, Doamne, să fie aici trufă?, povesteşte Roland.

Şi încă una dintre speciile rare. Adică trufa albă, căreia i se spune şi "Diamantul pământului" sau "Mozart al ciupercilor". 

Împăratul Cezar le folosea ca afrodiziace, iar la curtea regilor Franţei, trufele nu lipseau de la nicio masă. În lume, la ora actuală, nu cresc chiar peste tot, de aceea kilogramul ajunge să coste şi mii de euro. Sunt căutate cu câinii dresaţi care le găsesc după miros. Însă Roland Venig, care a fost primar în Sângeorz-Băi, are trufe în spatele casei. Şi gratis, în cămară. În borcanul cu ulei de nucă, presat la rece, sau deshidratate.

Poate de aceea marii experţi în gastronomie din Franţa trag trufele în...ciocolată. Dar italienii le folosesc în special la paste. Roland le dăruieşte tuturor prietenilor pasionaţi de bucătărie. Unul dintre ei este Ionică Larionesei, care e fost concurent la "Chefi la cutite".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Comoara din spatele casei! O familie din Sângeorz-Băi a găsit chiar lângă casă 'Diamantul pământului'