Antena Meniu Search
x

Video Un Black Friday mai sigur și mai corect. Clienții stau cu ochii pe oferte, inspectorii ANPC pândesc reducerile false

A început Black Friday, iar în multe magazine s-a dat startul la cumpărături online încă de la miezul nopţii. Însă nu doar clienţii stau cu ochii lipiţi de oferte, anul acesta, ci şi inspectorii ANPC. Instituţia a creat un comandament special care are rolul de a depista reducerile înşelătoare. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.11.2021, 09:03

Vezi și

Există câteva lucruri pe care trebuie să le știm despre Black Friday pentru a nu fi înșelați - în primul rând trebuie urmărite prețurile, să fim atenți ca acele reduceri să nu fie doar pe hârtie, să știm exact de produse dorim și să fi observat ce prețuri aveau acum o lună și ce prețuri au astăzi. Desigur, ar fi bine să folosim aceleași site-uri sau magazine cu care ne-am obișnuit deja și în care avem încredere. Va fi, în orice caz, un Black Friday mai sigur, pentru că există anul acesta un comandament al ANPC care verifică toate ofertele pentru a se asigura că nu vom fi înșelați. Până acum 11 operatori economici au fost amendați, suma ajungând la 300.000 de lei.

Comandament ANPC de Black Friday. Se vor verifica ofertele și reducerile false 

ANPC declară război reducerilor false de Black Friday şi anunţă toleranţă zero faţă de companiile care încalcă legea. ANPC spune că nu vrea ca Black Friday să se transforme în Ziua Păcălelilor.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că la iniţiativa preşedintelui Claudiu Dolot a fost înfiinţat Comandamentul Special Black Friday, la două zile după ce Altex a fost amendată pentru reduceri false. Comandamentul Special Black Friday are drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore a ofertelor cu promoții, din perioada Black Friday 2021, indiferent de domeniu de activitate.

Pe acelaşi subiect

Comandamentul, a cărui strategie de funcționare a fost stabilită în urma unei videoconferințe cu toți comisarii șefi și comisarii șefi adjuncți din țară, este coordonat de Paul Anghel, Director General ANPC.

11 operatori economici au fost sancţionaţi deja de ANPC, pentru "ofertele" de Black Friday

Sunt acuzaţi de faptul că vindeau produse la preţuri mai mici doar pe hârtie. Printre marii retaileri acuzaţi de autorităţi se numără AltexFlanco, Vivre sau Elefant.ro. "Preţuri majorate, publicitate înşelătoare, n-au respectat regula preţului de referinţă fixat, raportat la ultimele 30 de zile. E vorba de câteva mii de produse", a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

"Găsesc însă măsura dispusă abuzivă. Am comis şi noi nişte erori privind semnalizarea produselor, ne cerem scuze faţă de clienţii noştri. Sunt antreprenor de 30 de ani şi e cea mai neagră zi din viaţa mea", a declarat Dan Ostahie, CEO Altex. La nivelul Autorităţii Pentru Protecţia Consumatorului s-a înfiinţat şi un comandament care, în toată aceasta perioadă, îi va monitoriza pe cei care fac campanii de Black Friday. "Verificăm ca acest Black Friday să nu se transforme în ziua păcălelilor", a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Un Black Friday mai sigur și mai corect. Clienții stau cu ochii pe oferte, inspectorii ANPC pândesc reducerile false