Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru admiterea la facultate. Politehnica a renunţat la examenul scris

Nici n-au trecut bine de emoţiile unui bacalaureat susţinut în condiţii speciale, că absolvenţii de liceu au intrat deja în focul altei provocări: admiterea la facultate.

de Lorena Rădulescu

la 13.07.2020, 11:09

Vezi și
  • Nota de la bacalaureat şi un eseu motivaţional vor face parte din admitere.
  • Politehnica a renunţat la examenul scris

Examenul s-a mutat în zona online sau a concursului de dosare. Universitatea din Bucuresti, prima din România în toate evaluarile internaţionale, îşi selecta studenţii prin examene dure, scrise.

Pandemia a facut ca până şi aici să se adopte online-ul, ca regulă de admitere. Anul acesta, in majoritatea facultăţilor, nota de la bacalaureat şi un eseu motivaţional vor asigura absolvenţiilor locul la taxă sau la buget.

Antonio Momoc, decan Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării:  Avem mai multe premiere. Prima dintre ele este că facultatea ţine cont la admitere de proba la limba română la bacalaureat, nota generala a mediei de la bacalaureat şi pe lângă asta, notele din liceu la prima limbă străină.

Şi Politehnica a renunţat la examenul scris. Admiterea se face printr-un concurs de dosare, prin intermediul platformei online admitere.pub.ro.

Mihnea Costoiu, rector UPB: Este o admitere mai bună faţă de cea din anii trecuţi. Presiunea asupra universităţii în sensul pozitiv este din ce în ce mai mare pentru că şi oferta universităţii este generoasă.

La ASE, situaţia rămâne neschimbată. Criza sanitară n-a ridicat probleme la admitere, pentru că şi până acum se intra prin concurs de dosare.

Nicolae Istudor, rector ASE: Noi am fost pregătiţi. Candidaţii vor depune documentele online pe admiterease.ro

Singura universitate care păstrează tradiţia examenului scris este Medicina. Doar locul ales este cu totul inedit: UMF Bucureşti vrea să organizeze admiterea pe stadion, Arena Naţională, sau in complexul Romexpo!

Candidaţii vor afla dacă au intrat sau nu la facultate cel târziu pe 30 iulie, dată limită pentru afişarea rezultatelor.

Va râmăne însă o mare necunoscută pentru cei admişi, dacă vor face cunoştinţă cu sala de curs în toamnă sau vor continua cursurile tot online.

Mihnea Costoiu, rector Facultatea Politehnica: Este o tăcere asurzitoare a autorităţiilor. De fapt, autorităţile nu ne spun nimic, nu ştim nimic din ceea ce urmează să se întâmple.

Pentru început noului an universitar se iau în calcul mai multe variante. Online, în sala de curs sau în regim mixt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Reguli noi pentru admiterea la facultate. Politehnica a renunţat la examenul scris