Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Balerina Isabel Ioniță reprezintă România pe cele mai mari scene ale lumii și scrie un nou capitol în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

Isabel Ioniță, o tânără dansatoare de doar 13 ani, s-a alăturat recent campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Cu o poveste care emană talent, pasiune și dedicare, Isabel este deja o figură remarcabilă în lumea dansului, moștenind harul artistic de la mama sa, balerina și coregrafa Oana Ioniță.

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 14:20

Isabel Ioniţă
Isabel Ioniţă

Isabel Ioniță practică dansul încă de la vârsta de 1 an, petrecându-și copilăria în sala de balet, sub îndrumarea atentă a mamei sale. Oana Ioniță, cunoscută pentru cariera sa de succes în balet și coregrafie, a fost nu doar o mamă, ci și o mentoră devotată, ghidându-și fiica pas cu pas pe drumul către excelență.

Isabel studiază la Școala Generală nr. 311 din București, în clasa a VI-a, fiind o elevă exemplară, care a obținut burse atât pentru rezultatele academice (media peste 9,50), cât și pentru performanțele artistice. Încă de mică, Isabel a demonstrat o determinare ieșită din comun, petrecând ore întregi în sala de balet și perfecționându-și tehnica.

În ciuda vârstei fragede, Isabel a preluat deja o clasă de balerine, corectând coregrafiile colegelor sale pentru competiții. Aceasta este o dovadă clară a maturității și a talentului său excepțional, dar și a dorinței sale de a contribui la dezvoltarea celorlalți, reflectând valorile campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”.

Articolul continuă după reclamă

Eforturile și talentul tinerei Isabel nu au trecut neobservate. În această vară, a câștigat o bursă de studiu la prestigioasa Academie de Balet din München, oferită chiar de directorul instituției germane. De asemenea, Isabel a obținut burse la Barcelona Dance Center, demonstrând versatilitatea și capacitatea sa de a se adapta la diferite stiluri și tehnici de dans. Cu sprijinul financiar al mamei sale, Isabel va studia la toate cele trei academii, câte o săptămână, pentru a învăța și a-și diversifica cunoștințele coregrafice.

Isabel a participat recent la finala mondială Dance World Cup de la Praga, unde a concurat la secțiunile de balet, dans contemporan și jazz, atât cu solo-uri cât și cu duete. În cadrul competiției internaționale a obținut locul I - Solo, Dans Contemporan Children „La Llorona” și locul III - Solo, Balet Non-Repertoire cu dansul „Carmen”. Performanțele sale remarcabile au impresionat juriul și publicul deopotrivă. În noiembrie, va reprezenta România la finala mondială de Performing Arts de la Novi Sad, ca parte a delegației Federației de Dans Sportiv.

După Tabara de Vară pe care o organizează Oana Ioniță la Alba Iulia, care reunește balerini și dansatori din toată țara, Isabel va participa la cursul de vară de la Bolshoi - cea mai cunoscută școală de balet din lume care a „fabricat” cei mai reprezentativi balerini ai lumii.

Isabel Ioniță este un exemplu de excelență și perseverență, o tânără care și-a dedicat viața artei dansului. Înscrierea ei în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, nu este doar o recunoaștere a talentului său, ci și o dovadă că pasiunea și munca asiduă pot deschide porți către oportunități extraordinare. Isabel nu este doar o promisiune pentru viitorul dansului românesc, ci și un model pentru toți tinerii care visează să-și transforme pasiunea în performanță.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Educaţie » Balerina Isabel Ioniță reprezintă România pe cele mai mari scene ale lumii și scrie un nou capitol în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu