Antena Meniu Search
x

Video După şase luni, elevii din Bucureşti au retrăit emoţia revederii: "S-au schimbat foarte mult de când nu ne-am mai văzut"

Este o zi specială. După mai bine de jumătate de an, toţi elevii din Capitală sunt prezenţi în bănci. În timp ce pe unii emoţia revederii i-a copleşit, alţii s-au bucurat să îşi cunoască pentru prima dată, faţă în faţă, colegii şi profesorii.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 14:01

Vezi și

Neajunsurile din mediul online au fost multe şi cer să fie recuperate. Ministrul Educaţiei a fost prezent astăzi în platoul Observator şi a vorbit despre aceste lucruri.

"Vă sărut, bună dimineaţa! Bine aţi revenit la şcoală! Mă bucur tare mult că sunteţi din nou aici".

Bucuria reîntânirii i-a cuprins deopotrivă pe elevi şi profesori. A fost o primă zi plină de emoţii, de zâmbete, dar şi speranţe.

"Simt fericire, bucurie şi fericire şi sunt foarte foarte, foarte fericită că ne reîntoarcem la şcoală şi ne putem revedea unii pe ceilalţi".

Pe acelaşi subiect

"Sper să nu ne mai reîntoarcem în online, pentru că vreau să socializez, nu prea ne cunoaştem şi vreau să îmi fac prieteni. Cu toate că am făcut cursurile până în octombrie aici, am fost doar grupa 1, jumătate din copii, şi n-am putut să interacţionăm. Pentru că nu aveam voie să ieşim din bănci".

Emoţie de revedere după şase luni

Este pentru prima dată când pot interacţiona şi se pot cunoaşte cu toţii faţă în faţă. Din spatele unui monitor, emoţia nu se transmite la fel.

"Eu nu am venit deloc anul ăsta, pentru că am avut Covid în septembrie şi puţin în octombrie şi este prima mea zi de şcoală. E foarte ciudat, adică s-au schimbat foarte mult de când nu ne-am mai văzut. De un an jumate nu m-am mai văzut cu mulţi dintre ei şi, mă rog, a fost o revedere foarte frumoasă".

Deşi revenirea la şcoală în format fizic era un anunţ mult aşteptat, dorinţele unor elevi... s-au schimbat. Acum sunt mii de tineri care cer să li se permită în continuare orele online. Prezent în studioul Observator ministrul Educaţiei a dat răspunsuri.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: "Acei elevi care prezintă simptome specifice de orice fel sau care prezintă vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate, precum sunt cele pe care le menţionaţi, categoric vor trebui să aibă asigurat în continuare procesul de învăţământ în sistem online". 

Din spusele ministrului, materia pierdută de elevi în acest an nu va putea fi recuperată în întregime în Programul naţional de ore remediale. Ministrul Educaţiei a spus însă clar că elevii care în acest an sdusţin Examenelul de evaluare naţională sau Bacalaureatul au prea puţine şanse să recupereze materia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » După şase luni, elevii din Bucureşti au retrăit emoţia revederii: "S-au schimbat foarte mult de când nu ne-am mai văzut"