Educaţia nu se poate digitaliza în România

De Redactia Observator.
Publicat: 29.10.2020, 16:21.
Actualizat: 29.10.2020, 17:10

Deşi teoretic sistemul de învăţământ a fost forţat să se mute în mare parte pe internet, realitatea ne arată că educaţia nu se poate digitaliza în România, cel puţin nu la momentul actual.

Procentele despre care vorbeam mai devreme sunt în mare parte şi rezultatul unui nivel de trai scăzut pe care îl au cei mai mulţi români. Datele ne arată că mai bine de un milion de copii, adică peste 35 la sută trăiesc în sărăcie lucie. Dintre aceştia cei mai mulţi se află la sate: 900 de mii un procent chiar mai mare decât în rândul adulţilor.

Cifra celor care abandonează studiile rămâne ridicată şi în 2020, anul pandemiei - 45 de mii de elevi. În ianuarie, potrivit datelelor celor de la Salvaţi Copiii, aproape 300 de mii de copii din învăţământul obligatoriu nu mergeau la şcoală.

Nici rezultatele testelor PISA, care ne arată cât de pregătiţi sunt elevii, nu ne bucură. România se află printre ultimele state UE din acest punct de vedere şi pentru că rata celor care citesc, dar nu înţeleg ce au citit depăşeşte 40 de procente.

Dintre elevii fără posibilităţi materiale, doar unul la o mie face performanţe la citire. Iar probleme există şi când vine vorba despre calcule matematice simple sau cunoştinţe de bază.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro