Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Educaţia nu se poate digitaliza în România

Deşi teoretic sistemul de învăţământ a fost forţat să se mute în mare parte pe internet, realitatea ne arată că educaţia nu se poate digitaliza în România, cel puţin nu la momentul actual.

de Redactia Observator

la 29.10.2020 , 17:10

  • Cifra celor care abandonează studiile rămâne ridicată şi în 2020.
  • Dintre elevii fără posibilităţi materiale, doar unul la o mie face performanţe la citire.

Procentele despre care vorbeam mai devreme sunt în mare parte şi rezultatul unui nivel de trai scăzut pe care îl au cei mai mulţi români. Datele ne arată că mai bine de un milion de copii, adică peste 35 la sută trăiesc în sărăcie lucie. Dintre aceştia cei mai mulţi se află la sate: 900 de mii un procent chiar mai mare decât în rândul adulţilor.

Cifra celor care abandonează studiile rămâne ridicată şi în 2020, anul pandemiei - 45 de mii de elevi. În ianuarie, potrivit datelelor celor de la Salvaţi Copiii, aproape 300 de mii de copii din învăţământul obligatoriu nu mergeau la şcoală.

Nici rezultatele testelor PISA, care ne arată cât de pregătiţi sunt elevii, nu ne bucură. România se află printre ultimele state UE din acest punct de vedere şi pentru că rata celor care citesc, dar nu înţeleg ce au citit depăşeşte 40 de procente.

Vezi și

Dintre elevii fără posibilităţi materiale, doar unul la o mie face performanţe la citire. Iar probleme există şi când vine vorba despre calcule matematice simple sau cunoştinţe de bază.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Educaţie » Educaţia nu se poate digitaliza în România