Antena Meniu Search
x

Festivități de absolvire, în condiții de pandemie. Tinerii ajung în serii ca să îşi ridice diploma

Tot emoţii au în aceste zile şi cei care au trecut de anii facultăţii. Şi absolvirea, în anul pandemiei, arată diferit faţă de cum eram cu toţii obişnuiţi. Îmbrăţişările, felicitările, strângerile de mână ori fotografiile de grup par acum un risc, nicidecum o normalitate.

de Georgiana Ion

la 13.07.2020, 14:28

Vezi și
  • Absolvenţii şi profesorii se revăd după luni întregi de stat la distanţă.
  • Fiecare dintre cele 15 facultăţi va avea propria ceremonie.

Ca să prevină vreo posibilă infectare, dar ca să marcheze totuşi momentul, Universitatea Politehnică a oganizat o festivitate de absolvire diferită. 

Tinerii ajung în serii ca să îşi ridice diploma, de pe scena din curtea unităţii de învăţământ. Şi, cu ocazia asta, absolvenţii şi profesorii se revăd după luni întregi de stat la distanţă.

După 4 ani de studiu, foştii studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică au avut... o altfel de întâlnire. Au participat la festivitatea de absolvire, organizată diferit din cauza pandemiei. 

Horia Necula, prorector al Universitatii Politehnica: Erau obişnuiţi cu un altfel de tip de festivitate, unde participau toate facultăţile şi unde atmosfera era mai incendiară, dar asta este totuşi situaţia, bine că au reuşit totuşi să se vadă după 3-4 luni şi să fie din nou împreună chiar şi în condiţiile acestea de incertitudine. 

Aşa că acum, fiecare dintre cele 15 facultăţi va avea propria ceremonie. Absolvenţilor li se va lua temperatura înainte să li se permită accesul în curte şi vor fi aşezaţi pe scaune la doi metri distanţă unii de alţii.

Pentru tineri însă, nu măsurile au contat. Ci faptul că s-au revăzut după patru luni de cursuri şi examene susţinute doar online. 

Mai bine de jumătate din cei peste 3 mii de absolvenţi ai Universităţii au confirmat că vor participa la ceremonia de absolvire, care va continua la Universitatea Politehnică din Capitală. 

Până pe 20 iulie, în fiecare zi, vor fi premiaţi viitorii ingineri, mai exact tinerii absolvenţi ai facultăţilor din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Festivități de absolvire, în condiții de pandemie. Tinerii ajung în serii ca să îşi ridice diploma