Antena Meniu Search
x

Video Greva profesorilor îi arde la buzunare pe părinți. O bonă e 100 de lei pe zi, afterschool-urile cer preț dublu

Greva profesorilor e bătaia de cap a părinţilor. Aproape trei milioane de copii vor rămâne acasă de luni, pentru că profesorii nu vor ţine orele. O bonă costă cel puţin o sută de lei pe zi, iar afterschool-ul, dublu, din cauza programului prelungit. Norocoşi sunt doar cei care îi au pe bunici aproape. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.05.2023, 20:32

Vezi și

"Vacanță!". Aşa au reacţionat azi elevii când au ieşit vineri de la ore. Profesorii i-au anunţat că cel puţin luni stau acasă. Totuşi, sunt unii dascăli care nu intră în grevă şi predau, ceea ce i-a încurcat şi mai mult pe părinţi, pentru că elevii pot fi chemaţi la şcoală pentru câteva ore. Ministerul Educaţiei nu a anuţat deocamdată unde se ţin cursurile. 

Carmen Dumitru, învățătoare: Pentru cei care participă, copiii nu vor veni la școală, pentru cei care nu participă vor face un program în așa fel încât să nu vină o oră, la 8, și să stea două trei ore să facă altă oră. 

Vor, nu vor, părinții au căutat deja soluţii pentru copiii mai mici, de grădiniță și clase primare

Lozul câştigător e tras și de dată asta de cei care au bunicii pe-aproape. Nota de plată va fi mai mare pentru adulţii care apelează la bone. Wendy vine din Filipine si are grija de Iarina de cand era bebeluș. Azi a aflat că de săptămâna viitoare va avea program full time cu eleva de clasa I. 

Pe acelaşi subiect

Wendy, bonă: Nu am făcut încă un program pentru că nu era atât de sigur, când mi-a povestit mama ei aseară. Cel mă probabil vom merge în Sinaia. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Afterschool-urile și școlile private vor rămâne deschise cu foarte multe activități pentru copii. Așa că părinții care nu îi au pe bunici aproape sau nu au nicio bonă disponibilă ar putea să îi lase aici toată ziua. Dacă își permit acest lucru, desigur. În medie o zi costă 100 de lei, iar în unele locuri părinții plătesc acum aproape dublu. 

Greva profesorilor încurcă planurile părinților

La acest afterschool prețurile au rămas aceleaşi deocamdată. Programul va fi de la 8 dimineața și până la 6 seara. 

Stela Popescu, director afterschool: Pentru luni ne-am gândit la un program mai relaxant, vom mege în parc, mergem cu vaporul pe lac, vom face sport, în general activități relaxante, pentru că de marți sperăm să ne reluăm activitățile în forță. 

Sindicaliştii spun că nu vor opri greva generală din Educatie. Mai rămân la mijloc, totusi, zilele de weekend, în care ar mai putea apărea negocieri.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Greva profesorilor îi arde la buzunare pe părinți. O bonă e 100 de lei pe zi, afterschool-urile cer preț dublu