Antena Meniu Search
x

Zeci de ingineri falşi, cu diplome de la Facultatea de Geodezie din Bucureşti

Situaţia scandaloasă a falsurilor din România continuă. După medici, voluntari medicali şi fizicieni, a venit rândul inginerilor. Facultatea de Geodezie a Universităţii de Construcţii din Bucureşti a trimis în câmpul muncii 30 de falşi ingineri. Secretara-şefă ar fi luat mită pentru asta.

de Redactia Observator

la 18.02.2019, 19:55

Vezi și

Situaţia scandaloasă a falsurilor din România continuă. După medici, voluntari medicali şi fizicieni, a venit rândul inginerilor. Facultatea de Geodezie a Universităţii de Construcţii din Bucureşti a trimis în câmpul muncii 30 de falşi ingineri. Secretara-şefă ar fi luat mită pentru asta şi ar fi furat şi din banii alocaţi burselor sociale. Rectoratul a depus o plângere la Secţia 7 Poliţie. Femeia a demisionat, dar nu este urmărită penal.

Ingineri falşi cu diplome reale este un scenariu care ar fi fost pus la punct, timp de 15 ani, de către secretara-şefă a Facultăţii de Geodezie din cadrul Universităţii de Construcţii. 

RADU VĂCĂREANU, rector Universitate Tehnică de Construcţii Bucureşti: Pe perioada 2001 - 2016, vorbim despre 39 de studenţi. 9 diplome nu au fost eliberate, 30 de diplome intraseră în posesie. 

Ancheta este veche. Din vara anului trecut. Un fost student al Facultăţii ar fi aflat, întâmplător, că este trecut pe lista celor care beneficiau de bursa socială. Şi a făcut o sesizare la Rectorat.

RADU VĂCĂREANU, rector Universitate Tehnică de Construcţii Bucureşti: Am descoperit că unele burse sociale care trebuia să fie îndreptate către studenţii de la Fac de Geodezie cu cazuri sociale deosebite, au fost însuşite de fosta secretară şefă de la Fac de Geodezie. 

De aici, rectorul a dispus un audit şi a verificat toate diplomele emise de cele Şapte Facultăţi ale Universităţii din 2001 până în prezent.

Reprezentanţii Universităţii şi-au dat sema că mai multe nume din centralizator, nu corespundeau cu cele din cataloagele de licenţă. Iar acest lucru nu este posibil în cazul în care studenţii s-ar fi prezentat la examenul de finalizare a studiilor. 

Secretara a fost demisă, iar Rectoratul Universităţii a depus o plângere la Secţia 7 Poliţie în luna iunie a anului trecut. Nimeni nu a fost pus sub urmărire penală până acum.

În doi, trei ani, o să pice totul peste noi, sunt cuvintele unui viitor student, confirmate de către un inginer. 

ADRIANA EFTIME, director general Federaţia Patronatelor în Construcţii: M-a şocat această veste pentru că în construcţie există extraordinar de multă responsabilitate. În momentul în care se produce un cutremur, rezultatele se văd.

Şi pot fi dezastruoase. Un absolvent al Facultăţii de Geodezie are multe variante de lucru. Invăţământ, cercetare, proiectare, execuţie sau funcţionar în administraţia publică. Surse din cadrul anchetei susţin că o parte dintre falşii ingineri au şi profesat. Încă nu este clar domeniul. 

ADRIANA EFTIME, director general Federaţia Patronatelor în Construcţii: Presupun că nu are şanse să lucreze decât în zona la gri sau la negru unde patronul firmei nu este constructor. 

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educaţiei: Fac apel la toţi decanii tuturor facultăţilor din această ţară să verifice stiuaţia notelor şi să se asigure că notele din catalog sunt trecute în registrele matricole şi sunt corect trecute. 

Secretara ar putea fi acuzată acum de fals intelectual, delapidare şi fals în înscrisuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Zeci de ingineri falşi, cu diplome de la Facultatea de Geodezie din Bucureşti