Antena Meniu Search
x

S-a încheiat prima etapă de înscriere în învăţământul primar. Lista copiilor înmatriculaţi şi locurile rămase libere, afişate vineri

S-a încheiat prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Ministerul Educaţiei a anunţat că au fost depuse 150.084 de cereri de înscriere pentru anul școlar 2019-2020.

de Redactia Observator

la 26.03.2019, 08:40

S-a încheiat prima etapă de înscriere în învăţământul primar. Lista copiilor înmatriculaţi şi locurile rămase libere, afişate vineri - Arhivă

S-a încheiat prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Ministerul Educaţiei a anunţat că au fost depuse 150.084 de cereri de înscriere pentru anul școlar 2019-2020.

Lista copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi după prima etapă de înscriere în învăţământul primar vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în data de 29 martie.

Potrivit ministerului Educaţiei, a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 6 aprilie 2019 și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă.

Cererile vor fi completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Lista finală a copiilor înmatriculaţi vor fi afișate în data de 11 aprilie.

Ulterior, conform metodologiei de înscriere, în săptămâna 12-19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

Cine se poate înscrie în clasa pregătitoare

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. 

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 26 februarie – 20 martie.

Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare

Completarea și depunerea cererilor va avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

A. Prima etapă: 4 - 22 martie

- de luni până vineri, între orele 8:00 - 18:00

- părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.

29 martie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după prima etapă

B. A doua etapă: 2 - 8 aprilie

Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.

11 aprilie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după a doua etapă

Alte informații utile despre metodologia și calendarul de înscriere, aici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » S-a încheiat prima etapă de înscriere în învăţământul primar. Lista copiilor înmatriculaţi şi locurile rămase libere, afişate vineri