Antena Meniu Search
x

3 materiale didactice care îl ajută pe micuțul tău să înceapă noul an școlar fără emoții

Pregătirea pentru noul an școlar nu trebuie să fie un proces obositor și plictisitor, ci unul distractiv și dinamic. Materialele didactice potrivite vor face diferența în procesul de învățare al copilului tău.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 12:12

Materiale didactice care îl ajută pe micuțul tău la şcoală - Pixabay

În ultimul timp se pune tot mai mult accent pe învățarea prin joacă fiindcă au fost observate rezultate extraordinare în ceea ce privește stimularea inteligenței și a memoriei la copii.

Până acum era o adevărată provocare să îl convingi pe cel mic să facă pregătire pentru grădiniță ori școală pe perioada vacanței de vară. Cu ajutorul materialelor didactice de la  Editura Diana, totul va deveni floare la ureche. Chiar cel mic îți va spune că vrea să descopere noile cărți, jocuri educative și seturi de experimente pe care i le-ai cumpărat.

Am ales trei tipuri de materiale didactice potrivite pentru copii de grădiniță, utile pentru cei aflați în clasa pregătitoare, dar și pentru cei puțin mai mari.

1. Materiale didactice pentru matematică și logică

Îți dorești ca micuțul tău să se îndrăgostească de matematică? Câteva materiale didactice  care să îl distreze și să îi stimuleze curiozitatea vor reuși să îl capteze ore în șir. Mai mult de atât, acestea nu îl vor face niciodată să simtă că își pierde din doza de libertate pe care i-o oferă vacanța. Vei obține rezultate bune cu ajutorul jocurilor cu numere și al seturilor logice.

Astfel de materiale didactice pentru copii de grădiniță ori de clasa I dezvoltă abilitatea de rezolvare a problemelor, de stimulare a gândirii logice și contribuie la acumularea de cunoștințe elementare matematice.

2. Materiale didactice din domeniul științei

Materialele didactice inspirate din domeniul științei au atras din totdeauna copiii, așa că reprezintă o investiție bună pentru perioada vacanței și nu numai. Un kit de experimente, un telescop ori un microscop de jucărie sau un set pentru explorarea naturii îl vor cuceri iremediabil pe cel mic.

Materialele didactice inspirate din domeniul științei și al cunoașterii mediului îi încurajează pe cei mici să exploreze, să nu se dea bătuți de la primele încercări și să își dezvolte cunoștințe referitoare la aceste sfere. Descoperă gama completă de materiale didactice pe edituradiana.ro.

3. Materiale didactice Montessori

Renunță la rutină și încearcă activități noi cu copilul tău! Pregătirea de vară pentru începerea grădiniței ori a școlii se poate dovedi o adevărată plăcere pentru cel mic.

Materiale didactice Montessori îi ajută pe copii să își dezvolte îndemânarea,  spiritul de observație, coordonarea mână-ochi, concentrarea și asigură întărirea musculaturii fine. Specialiștii spun că jucăriile din această categorie ajută copii de azi să devină adulții descurcăreți de mâine.

Identifică punctele slabe ale celui mic și investește în materialele didactice potrivite care să îl ajute să le depășească. Pregătirea de pe timpul verii va fi o experiență mai mult decât plăcută pentru el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » 3 materiale didactice care îl ajută pe micuțul tău să înceapă noul an școlar fără emoții