Note finale bacalaureat 2021 - edu.ro. Rezultatele obţinute de elevi la BAC în judeţul Bihor după contestaţii
Bacalaureat 2021 - edu.ro. Rezultatele obţinute de elevii de clasa a 12-a din Judeţul Bihor, la examenul de bacalaureat, susţinut în liceele din România, au fost publicate pe Observatornews.ro.
- Rezultatele la Bacalaureat, din judeţul Bihor, le aflaţi pe observatornews.ro şi bacalaureat.edu.ro
UPDATE Rezultatele la Bacalaureat 2021 după contestații pentru BIHOR au fost publicate pe edu.ro. Introduceţi aici codul de candidat pentru a afla nota.
Notele obţinute la bacalaureat de elevii din judeţul Bihor. Pe bacalaureat.edu.ro şi www.observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Bihor: subiecte barem şi rezultate BAC 2021.
La Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. La prima probă s-au prezentat însă doar 117.807 elevi, conform datelor prezentate de Ministerul Educaţiei.
Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen. Observatornews.ro vă ține la curent cu rezultatele de la BAC 2021, afișarea primelor rezultate fiind programată pe 5 iulie, până în ora 12:00.
Rezultatele la Bacalaureat vor fi publicate anonimizat
Odată cu intrarea în vigoare a GDPR, regulamentul european privind protecţia datelor personale, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat. Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit la examenul de bacalaureat..
Pe site-ul Edu.ro, luni, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia. Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Bacalaureat 2021 - cum se calculează media
Media generală de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe. Atenție, însă! Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susțină toate probele scrise, la care trebuie să obțină cel puțin nota 5 și să obţină media 6, la probele scrise.
Nici în acest an, probele de competențe lingvistice și digitale nu au fost organizate, din cauza situației epidemiologice. Ele au fost echivalate, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației. Candidatul care, la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.
Ce urmează după ce ai aflat rezultatele la Bacalaureat 2021
După afişarea rezultatelor, elevii pot depune contestaţii, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
- 5 iulie 2021 - Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 - 18,00
- 6 - 9 iulie 2021 - Rezolvarea contestațiilor
- 9 iulie 2021 - Afișarea rezultatelor finale
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Rezultate Bacalaureat 2021, pe fiecare judeţ:
- ALBA
- ARAD
- ARGEȘ
- BACĂU
- BIHOR
- BISTRIȚA NĂSĂUD
- BOTOȘANI
- BRĂILA
- BRAȘOV
- BUCUREȘTI
- BUZĂU
- CĂLĂRAȘI
- CARAȘ SEVERIN
- CLUJ
- CONSTANȚA
- COVASNA
- DÂMBOVIȚA
- DOLJ
- GALAȚI
- GIURGIU
- GORJ
- HARGHITA
- HUNEDOARA
- IALOMIȚA
- IAȘI
- ILFOV
- MARAMUREȘ
- MEHEDINȚI
- MUREȘ
- NEAMȚ
- OLT
- PRAHOVA
- SĂLAJ
- SATU MARE
- SIBIU
- SUCEAVA
- TELEORMAN
- TIMIȘ
- TULCEA
- VÂLCEA
- VASLUI
- VRANCEA
Bacalaureat 2021 - calendar sesiunea de toamnă
- 19 - 26 iulie 2021 - Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
- 16 august 2021 - Limba și literatura română - proba E.a) - proba scrisă
- 17 august 2021 - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă
- 18 august 2021 - Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - proba scrisă
- 19 august 2021 - Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă
- 23-31 august 2021 - Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale
- 31 august 2021 - Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 - 18,00)
- 1- 3 septembrie 2021 - Rezolvarea contestațiilor
- 3 septembrie 2021 - Afișarea rezultatelor finale
BAC 2021 - Limba şi literatura română - subiecte şi barem
Luni, la prima probă, cea de Limba şi literatura română, tema principală a reprezentat-o nuvela, la subiectul al III-lea, în cazul tuturor elevilor. Vezi subiectele şi baremul de corectare aici. La subiectul I, elevii au primit un text de Șerban Cioculescu - ”Viața lui I. L. Caragiale” şi mai multe cerinţe pe baza textului, printre care şi redactarea unui text prin care să argumenteze dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităţilor de familie, raportându-se atât la textul dat, cât şi la experienţa personală sau culturală. La subiectul al II-lea candidații au avut de comentat o poezie de Ion Vinea - ”Drum”.
BAC 2021 - Matematică şi Istorie - subiecte şi barem
A doua zi, elevii de la profilul uman au susţinut examenul la istorie, unde la al treilea subiect au avut de elaborat un eseu despre spaţiul românesc în evul mediu şi la începuturile modernităţii. Cei de la real sau filiera tehnologică au susţinut examenul la matematică.
BAC 2021 - proba la alegere a profilului - subiecte şi barem
- Barem şi subiecte informatică
- Barem şi subiecte fizică
- Barem şi subiecte chimie organică şi chimie anorganică
- Barem şi subiecte Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană
- Barem şi subiecte Biologie vegetală şi animală
- Barem şi subiecte Economie
- Barem şi subiecte Geografie
- Barem şi subiecte Psihologie
- Barem şi subiecte Logică
- Barem şi subiecte Filosofie
- Barem şi subiecte Sociologie
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰