Antena Meniu Search
x

EURO 2020. Prezentarea Grupei F: Franța, Germania și Portugalia se luptă în "grupa morții" de la EURO 2020

EURO 2020 începe vineri, 11 iunie, cu Turcia - Italia, pe Olimpico din Roma. După 51 de partide vom afla marea câștigătoare a Campionatului European, pe 11 iulie, la Londra, pe Wembley.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 15:18

EURO 2020. Prezentarea Grupei F: Franța, Germania și Portugalia se luptă în "grupa morții" de la EURO 2020
Germania, Franţa şi Portugalia sunt în cea mai puternică grupă de la EURO 2020 - Profimedia

Grupa F de la EURO 2020 poate oferi una dintre finaliste, având în vedere că este grupa în care s-au adunat trei dintre cele mai puternice echipe ale continentului.

GRUPA A Euro 2020. Echipe naţionale calificate şi programul meciurilor. Italia, mare favorită

GRUPA B Euro 2020. Belgia, favorită între două foste campioane. Echipe naționale calificate și programul meciurilor

Euro 2020, Grupa C: Echipele calificate şi programul meciurilor

Pe acelaşi subiect

Euro 2020, Grupa D: Echipele calificate şi programul meciurilor

Euro 2020. Prezentarea Grupei E: echipele calificate şi programul meciurilor. Spania şi Suedia, mari probleme de lot din cauza Covid-19

EURO 2020. Grupa F

Grupa F este "grupa morții" de la EURO 2020. Franța, Germania și Portugalia au fost repartizate aici. Portugalia este campioana en-titre a Europei, după succesul de la EURO 2016. Germania este triplă campioană europeană, în timp ce Franța este considerată atât de specialiști, cât și de casele de pariuri, drept marea favorită a acestei ediții a Campionatului European.

Grupa este completată de Ungaria, care se află la a patra calificare la un EURO și la a doua consecutivă după ce a participat și la ediția din 2016. În mod normal, maghiarii nu pot emite pretenții la calificarea în fazele eliminatorii dintr-o asemenea grupă, însă pot produce mari surprize și pot încurca multe calcule.

EURO 2020. Franța - prezentare

Naționala Franței este considerată marea favorită la câștigarea EURO 2020. Francezii se prezintă la EURO 2020 cu un lot extrem de puternic și foarte bine echilibrat, cu jucători de la cele mai bune echipe ale Europei.

În plus, au pe bancă un selecționer care a fost campion mondial cu Franța atât ca jucător, cât și ca antrenor, și campion european ca jucător, respectiv vice-campion european ca antrenor.

EURO 2020. Lotul Franței pentru Euro 2020

Poate cel mai important nume din lotul Franței este cel al lui Karim Benzema. Jucătorul lui Real Madrid revine la națională după o perioadă însemnată și, alături de Griezmann și Mbappe, va forma un atac stelar în echipa lui Deschamps.

  • Portari: Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Milan), Steve Mandanda (Marseille)
  • Fundași: Lucas Digne (Everton), Léo Dubois (Lyon), Lucas Hernández (Bayern), Presnel Kimpembe (Paris), Jules Koundé (Sevilla), Clément Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)
  • Mijlocași: Kingsley Coman (Bayern), N'Golo Kanté (Chelsea), Thomas Lemar (Atlético Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern)
  • Atacanți: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Ousmane Dembélé (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappé (Paris), Marcus Thuram (Mönchengladbach)

EURO 2020. Performanțele Franței la EURO

Franța este o obișnuită a EURO. Din cele 16 ediții ale Campionatului European, francezii s-au calificat de 10 ori, prima dată în 1960. Au și câștigat de două ori competiția, în 1984, respectiv 2000.

Franța a fost foarte aproape de trofeu și la ediția precedentă, cea din 2016, însă a pierdut finala în fața Portugaliei. În 1996, francezii au terminat tot pe podium, pe locul 3 mai exact, iar la prima ediție la care au participat, cea din 1960 pe care au și organizat-o de altfel, au terminat pe locul 4.

EURO 2020. Drumul Franței către EURO 2020

Franța nu a avut nici cea mai mică emoție în privința calificării la EURO 2020. Francezii au defilat pur și simplu în grupa preliminară și au strâns 25 de puncte după cele 10 meciuri: 8 victorii, un egal și o înfrângere.

E drept, francezii au avut și o grupă ușoară în preliminarii, cu Turcia și Islanda - singurele adversare care putea pune probleme. Grupa preliminară a fost completată de Albania, Andorra și Moldova. Singurii pași greșiți ai francezilor au fost cu Turcia: 1-1 pe Stade de France și înfrângere, scor 0-2, în Turcia.

EURO 2020. Didier Deschamps, selecționerul Franței

Didier Deschamps, în vârstă de 52 de ani, conduce naționala Franței din 2012. Și are rezultate notabile. Deschamps este vice-campion european cu Franța în 2016, iar în 2018 a reușit să câștige Cupa Mondială.

Înainte de a prelua naționala, Deschamps le-a antrenat pe Monaco, Juventus și Olympique Marseille. A câștigat Cupa Ligii Franței cu Monaco în 2003, în 2004 a fost finalist al UEFA Champions League cu aceeași echipă, în 2007 a obținut promovarea cu Juventus din Serie B în Serie A, iar cu Olympique Marseille a câștigat campionatul Franței (2010), Cupa Ligii (2010, 2011, 2012) și Supercupa Franței (2010, 2011).

EURO 2020. Programul Franței în Grupa F

Franța își începe aventura la EURO 2020 cu meciul contra Germaniei, pe 15 iunie, la Munchen. Urmează peste 4 zile partida cu Ungaria, la Budapesta, iar ultimul meci al grupei, cel cu Portugalia este pe 23 iunie, tot la Budapesta.

EURO 2020. Germania - prezentare

Germania este considerată din start favorită la câștigarea trofeului, indiferent de competiția la care participă. La EURO 2020, Germania nu prinde însă Top 3 al echipelor cu cele mai mari șanse de a câștiga Campionatul European.

Nemții au triumfat de trei ori la EURO, ultima dată în mileniul trecut însă. Dacă va reuși să treacă de Grupa F, și implicit să elimine una dintre favoritele Franța sau Portugalia, Germania poate spera la un nou titlu continental.

EURO 2020. Lotul Germaniei pentru Euro 2020

Poate cei mai importanți jucători din lotul Germaniei pentru EURO 2020 sunt și cei mai bătrâni fotbaliști ai nemților. Portarul Manuel Neuer, fundașul central Mats Hummels, mijlocașul Toni Kroos și atacantul Thomas Muller.

  • Portari: Manuel Neuer (Bayern), Bernd Leno (Arsenal), Kevin Trapp (Frankfurt)
  • Fundași: Emre Can (Dortmund), Matthias Ginter (Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (Leipzig), Mats Hummels (Dortmund), Lukas Klostermann (Leipzig), Robin Koch (Leeds), Antonio Rüdiger (Chelsea), Niklas Süle (Bayern)
  • Mijlocași: Serge Gnabry (Bayern), Leon Goretzka (Bayern), İlkay Gündoğan (Manchester City), Jonas Hofmann (Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern), Toni Kroos (Real Madrid), Jamal Musiala (Bayern), Florian Neuhaus (Mönchengladbach), Leroy Sané (Bayern)
  • Atacanți: Kai Havertz (Chelsea), Thomas Müller (Bayern), Kevin Volland (Monaco), Timo Werner (Chelsea)

EURO 2020. Performanțele Germaniei la EURO

Germania s-a calificat pentru a 13-a oară la Campionatul European. Prima apariție a fost în 1972, ceea ce înseamnă că nemții au ratat doar primele trei ediții ale EURO. De fapt, la prima, cea din 1960, nici măcar nu s-au înscris în preliminarii.

Germania a câștigat de trei ori Campionatul European, în 1972, 1980, respectiv 1996. Nemții au mai fost vice-campioni europeni în 1976, 1992 și în 2008. La edițiile din 1988, 2012 și 2016 au ajuns până în semifinale.

Cea mai neagră perioadă a Germaniei la EURO a fost între 2000 și 2004. La cele două ediții ale Campionatului European, germanii nici măcar nu au trecut de grupe.

EURO 2020. Drumul Germaniei către EURO 2020

Germania s-a calificat la EURO de pe primul loc din grupa preliminară. Din acea grupă au mai făcut parte Olanda, Irlanda de Nord, Belarus și Estonia. Nemții au avut un parcurs aproape perfect: o singură înfrângere în cele 8 meciuri jucate.

Singurul eșec al germanilor a fost cu Olanda, pe teren propriu, scor 2-4. De altfel, nemții au oferit meciuri spectaculoase, cu multe goluri, în preliminarii. Meciul tur dintre Olanda și Germania s-a încheiat 3-2, germanii au spulberat apoi Estonia cu 8-0, pe Belarus cu 4-0 și pe Irlanda de Nord cu 6-1.

EURO 2020. Joachim Low, selecționerul Germaniei

Joachim Low, 61 de ani, conducea naționala Germaniei din 2006. Anterior, Low a fost doi ani antrenor secund pe banca naționalei Germaniei, în perioada 2004-2006. Low este vice-campion european cu Germania în 2008. În 2010 a încheiat Cupa Mondială pe locul 3, iar în 2014 chiar a câștigat Campionatul Mondial.

La nivel de club, printre cele mai importante echipe antrenate de Low, se numără VfB Stuttgart și Austria Viena. Cu Stuttgart a ajuns până în finala Cupei UEFA în 1998 și a câștigat Cupa Germaniei în 1997. Cu Austria Viena a câștigat Supercupa Austriei în 2003.

EURO 2020. Programul Germaniei în Grupa F

Germania debutează la EURO 2020 cu meciul contra principalei favorite la câștigarea trofeului, Franța. Partida va avea loc la Munchen, pe Allianz Arena, pe 15 iunie. Urmează apoi un alt meci tare, cel cu Portugalia, pe 19 iunie, tot la Munchen. Germania - Ungaria este ultima partidă a grupei pentru nemți și este programată pe 23 iunie.

EURO 2020. Portugalia - prezentare

Portugalia este campioana europeană en-titre după succesul de la ediția precedentă a EURO, însă specialiștii nu văd naționala lui Cristiano Ronaldo printre marile favorite și la EURO 2020.

Ronaldo este marea vedetă a naționalei Portugaliei, dar din lotul lusitanilor mai fac parte jucători precum Joao Felox, Digo Jota sau Bruno Fernandes.

EURO 2020. Lotul Portugaliei pentru Euro 2020

  • Portari: Anthony Lopes (Lyon), Rui Patrício (Wolves), Rui Silva (Granada)
  • Fundași: João Cancelo (Manchester City), Rúben Dias (Manchester City), José Fonte (LOSC Lille), Raphael Guerreiro (Dortmund), Nuno Mendes (Sporting CP), Pepe (Porto), Nélson Semedo (Wolves)
  • Mijlocași: William Carvalho (Real Betis), Danilo (Paris), Bruno Fernandes (Manchester United), Gonçalo Guedes (Valencia), João Moutinho (Wolves), Rúben Neves (Wolves), Sérgio Oliveira (Porto), João Palhinha (Sporting CP), Pote (Sporting CP), Renato Sanches (LOSC Lille) , Bernardo Silva (Manchester City)
  • Atacanți: João Félix (Atlético Madrid), Diogo Jota (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), André Silva (Eintracht Frankfurt), Rafa Silva (Benfica)

EURO 2020. Performanțele Portugaliei la EURO

Portugalia s-a calificat de doar 8 ori la Campionatul European de fotbal. Cu alte cuvinte, jumătate din istoria EURO s-a scris fără echipa din Peninsula Iberică. Prima prezență a Portugaliei la EURO a fost în 1984.

Cel mai important rezultat este, evident, cel de la ediția precedentă. În 2016, Portugalia a câștigat marele trofeu după o finală cu Franța. Portughezii au jucat puțin la EURO, dar s-au făcut remarcați de fiecare dată.

La fiecare ediție la care au participat până acum, au trecut de faza grupelor, iar în 4 rânduri au ajuns până în semifinale. O singură dată au terminat pe locul doi, în 2004, la Campionatul European pe care l-au și găzduit.

EURO 2020. Drumul Portugaliei către EURO 2020

Portugalia s-a calificat la EURO 2020 de pe locul 2 al grupei preliminare. Din cele 8 meciuri, portughezii au câștigat 5, au făcut două rezultate de egalitate și au pierdut o dată. Ucraina a câștigat acea grupă.

Portugalia a remizat cu Ucraina și cu Serbia în chiar primele două meciuri din preliminarii și a oferit mari emoții suporterilor. Singura înfrângere din preliminarii a fost contra Ucrainei, la Kiev, scor 1-2.

EURO 2020. Fernando Santos, selecționerul Portugaliei

Fernando Santos, 66 de ani, conduce naționala Portugaliei din 2014. A reușit să câștige deja EURO cu lusitanii la ediția din 2016 a Campionatului European. Santos a preluat naționala Portugaliei după ce a fost pe banca naționalei Greciei, în perioada 2010-2014.

La nivel de club, Santos a câștigat titlul de campion, două Cupe ale Portugaliei și două Supercupe cu FC Porto, iar cu AEK Atena a câștigat Cupa Greciei. A fost declarat cel mai bun antrenor al anului în Europa, în 2016, după ce a câștigat EURO cu Portgalia.

EURO 2020. Programul Portugaliei în Grupa F

Portugalia începe Grupa F de la EURO 2020 cu, teoretic, cel mai ușor meci, cel cu Ungaria. Partida este programată pe 15 iunie, la Budapesta. Urmează meciul cu Germania, pe 19 iunie, la Munchen, și partida cu Franța, pe 23 iunie, la Budapesta.

EURO 2020. Ungaria - prezentare

Ungaria este echipa pe seama căreia granzii din Grupa F își fac calculele calificării la EURO 2020. Ungaria poate fi însă marea surpriză a grupei și poate da peste cap toate predicțiile.

E drept, maghiarii nu au experiența marilor turnee internaționale, însă faptul că își joacă meciurile pe teren propriu, la Budapesta, și au adversari de cel mai înalt nivel îi poate motiva suplimentar.

EURO 2020. Lotul Ungariei pentru Euro 2020

  • Portari: Ádám Bogdán (Ferencváros), Dénes Dibusz (Ferencváros), Péter Gulácsi (Leipzig)
  • Fundași: Bendegúz Bolla (Fehérvár), Endre Botka (Ferencváros), Attila Fiola (Fehérvár), Ákos Kecskés (Lugano), Ádám Lang (Omonia Nicosia), Gergő Lovrencsics (Ferencváros), Loïc Négo (Fehérvár), Willi Orbán (Leipzig), Attila Szalai (Fenerbahçe)
  • Mijlocași: Tamás Cseri (Mezőkövesd) , Dániel Gazdag (Philadelphia Union), László Kleinheisler (Osijek), Ádám Nagy (Bristol City), András Schäfer (Dunajská Streda), Dávid Sigér (Ferencváros), Kevin Varga (Kasımpaşa), Roland Varga (MTK Budapest)
  • Atacanți: János Hahn (Paks), Filip Holender (Partizan), Nemanja Nikolić (Fehérvár), Roland Sallai (Freiburg), Szabolcs Schön (FC Dallas), Ádám Szalai (Mainz)

EURO 2020. Performanțele Ungariei la EURO

Ungaria se află la doar a patra prezență la un Campionat European. Prima a fost în 1964 și tot atunci a fost consemnată și cea mai importantă performanță: locul 3.

La ediția din 1972 au ocupat locul 4, iar apoi au dispărut complet de pe scena fotbalului european. Între 1976 și 2012, maghiarii nu au bifat nicio calificare la EURO. Au revenit la ediția precedentă, cea din 2016, când au reușit să treacă de faza grupelor.

EURO 2020. Drumul Ungariei către EURO 2020

Ungaria s-a calificat la EURO 2020 grație traseului din Liga Națiunilor. Maghiarii au terminat grupa preliminară pe locul 4, din 5 posibile, după Croația, Țara Galilor și Slovacia.

Totuși, Ungaria a ajuns la EURO 2020 după ce a disputat două meciuri suplimentare, barajul din Liga Națiunilor. Maghiarii au trecut în primă fază de Bulgaria, scor 3-1, apoi de Islanda, scor 2-1.

EURO 2020. Marco Rossi, selecționerul Ungariei

Ungaria are un selecționer italian. Marco Rossi, 56 de ani, se află pe banca naționalei maghiare din 2018. Singurele echipe cunoscute din CV-ul de antrenor al lui Rossi sunt Spezia și Honved Budapesta.

De altfel, Rossi a antrenat-o pe Honved în două mandate (2012-2014, 2015-2017) înainte de a prelua naționala Ungariei. Un singur trofeu a câștigat Rossi în cariera de antrenor: titlul de campion al Ungariei, cu Honved, în 2017.

EURO 2020. Programul Ungariei în Grupa E

Primul meci al Ungariei la EURO 2020 este confruntarea cu Portugalia, pe 15 iunie, pe Puskas Arena din Budapesta. Tot aici se va juca și meciul cu Franța, programat pe 19 iunie. Pentru ultima partidă din grupă, cea cu Germania, maghiarii merg la Munchen, pe Allianz Arena, pe 23 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » EURO 2020. Prezentarea Grupei F: Franța, Germania și Portugalia se luptă în "grupa morții" de la EURO 2020