Antena Meniu Search
x

18 decese într-o singură zi din cauza Covid, la Galați. ”Zi de zi pierdem părinţi, copii, bunici, prieteni sau colegi. Realitatea e cumplită”

Cel mai grav bilanţ al deceselor de la începutul pandemiei a fost înregistrat marţi în Galaţi, unde 18 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19. Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a anunțat că spitalele sunt pline, personalul medical este epuizat iar bolnavii internaţi în judeţ sunt în mare parte cu forme foarte grave, care necesită şi 50 de litri de oxigen pe minut pentru a putea respire.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.10.2021, 17:18

18 decese într-o singură zi din cauza Covid, la Galați. ”Zi de zi pierdem părinţi, copii, bunici, prieteni sau colegi. Realitatea e cumplită”
18 decese într-o singură zi din cauza Covid, la Galați. ”Zi de zi pierdem părinţi, copii, bunici, prieteni sau colegi. Realitatea e cumplită” - Profimedia Images

Conform Direcţiei de Sănătate Publică, marţi sunt raportate 365 de cazuri noi de coronavirus, dar şi 18 decese, cele mai multe înregistrateîn acest judeţ. Persoanele decedate aveau vârste cuprinse între 55 şi 90 de ani şi niciuna nu era vaccinată.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat situaţia gravă în care se află spitalele din judeţ, care sunt pline de bolnavi, în timp ce personalul medical este pur şi simplu epuizat.

Medici epuizați, spitale aglomerate

"Spitalele sunt pline cu bolnavi Covid, în Unitatea de Primiri Urgenţe ajung zilnic sute de pacienţi cu simptome specifice acestei boli, zeci de pacienţi aşteaptă să se elibereze un pat de spital, iar personalul medical este epuizat. Zi de zi statistica este neagră – zi de zi pierdem părinţi, copii, bunici, prieteni sau colegi. Zi de zi creşte numărul celor infectaţi cu acest virus, creşte numărul celor care sunt grav afectaţi de boală. Realitatea este cumplită, cu sute de oameni care se luptă cu acest virus, care au nevoie de oxigen pentru a trăi. Iar realitatea din spitale arată că cei mai mulţi dintre cei cu simptome grave sunt nevaccinaţi. Toate paturile de la Terapie Intensivă, acolo unde pacienţilor li se administrează chiar şi 40-50 de litri de oxigen pe minut pentru a supravieţui, sunt ocupate cu pacienţi în stare foarte gravă. Dincolo de statistici este multă suferinţă", a transmis Fotea, potrivit News.ro.

Pe acelaşi subiect

Având în vedere situaţia gravă în care se află spitalele din Galaţi, pline de bolnavi cu Covid, preşedintele Consiliului Judeţean i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze, dându-se pe sine exemplu.

Apel la gălățeni să se vaccineze anti-Covid

Fotea a precizat că s-a infectat cu coronavirus după ce s-a vaccinat, iar asta a făcut să treacă uşor prin boală.

"Fac un apel la responsabilitate şi înţelepciune. Suntem într-o perioadă extrem de grea, în care trebuie să reflectăm mai mult la nevoile celor de lângă noi si la ceea ce contează cu adevărat. Trebuie să ne protejăm mai mult, să avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi nouă şi să ne informăm corect. Vaccinarea ne apără de formele grave ale acestei boli. Eu sunt o persoană vaccinată, care a făcut ulterior această boală, iar vaccinul m-a protejat. Datorită vaccinului am avut o formă uşoară, cu puţine simptome pentru o perioadă scurtă de timp, iar recuperarea a fost rapidă", a precizat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 18 decese într-o singură zi din cauza Covid, la Galați. ”Zi de zi pierdem părinţi, copii, bunici, prieteni sau colegi. Realitatea e cumplită”