Antena Meniu Search
x

Video "A dat cu capul de un bolovan". Sora unui bărbat din Alba, mărturii după moartea acestuia. Bărbatul a căzut într-o groapă săpată de compania de apă

Echipa Observator a stat de vorbă cu reprezentantul firmei care a excavat balastiera unde au murit înecaţi doi fraţi. Acesta susţine că avea toate avizele. Între timp, şi primarul şi-a amintit că i-a dat autorizaţie, dar din obligaţie. Bălţile nesemnalizate sunt adevărate capcane ale morţii în toată ţara. În Alba, un om a murit în balta săpată de compania de apă. 

de Redactia Observator

la 23.05.2022, 21:06

Vezi și

La trei zile după ce doi fraţi au murit înecaţi, balastiera a fost înconjurată cu o bandă de reprezentantul firmei care a făcut excavările. Acesta a povestit, pentru Observator, că a cumpărat terenul în urmă cu un an de la o altă firmă, cu tot cu avize. Nu a înconjurat perimetrul cu gard, cum era obligat, pentru că, spune el, nu a terminat de excavat.

Reprezentantul firmei care a excavat: Am cumpărat balastiera cu perimetrele. Perimetru şi autorizaţie au fost luate de fostul patron. Am obţinut avizele, tot, tot, i-am dat drumul. Acum suntem în stadiul de... deci nu e finalizat nimic. 

Bălţile nesemnalizate, capcane mortale

Primarul, care ieri spunea că el nu ştie cine a făcut balastiera în bătătura lui, azi şi-a amintit că, de fapt, el a eliberat autorizaţia. Dar nu pentru balastieră, ci pentru bazin piscol. După tragedie, a decis să retragă autorizaţia.

Pe acelaşi subiect

Constantin Neagoie, primar Ioneşti: La firma-mamă au toate avizele posibile. Eu nu aş fi dat aviz acolo în niciun caz, că e lângă comună. Au venit cu toate avizele şi le-am eliberat autorizaţia că dacă nu le eliberez, pe urmă zic că e abuz în serviciu.

Reporter: Şi de împrejmuire?

Constantin Neagoie, primar Ioneşti: Aia, patronul trebuia să-şi facă. În autorizaţie scrie: excavare plus împrejmuire.

Localnici: - Dacă ştiau că e lac adânc, de ce nu l-au închis să facă firmă: Aici e pericol, da! 

Dacă n-au fost închise, trebuia să aibă un paznic, că s-au folosit de ăla.

Poliţiştii i-au cerut reprezentantului firmei să împrejmuiască zona cu gard şi să pună un panou de avertizare. Bălţile nesemnalizate sunt un real pericol. Acum trei săptămâni, în Ocnişoara, judeţul Alba, un bărbat a murit după ce a căzut într-o groapă săpată de compania de apă plătită din bani publici. Cazul ne-a fost semnalat pe Fii Observator. Omul se întorcea acasă pe marginea drumului. Era noapte, iar în zonă nu există iluminat.

Sora victimei: Nivelul apei a fost până aproape sus. Mai ales că a fost şi noapte şi a dat cu capul de un bolovan din ăsta, a ameţit şi s-a întors în apă şi jos cum e nămol.

Alex Prunean, reporter Observator: Chiar şi acum, după ce s-a întâmplat tragedia, groapa continuă să fie un pericol pentru oricine. A fost împrejmuită cu o bandă care nu e vizibilă noaptea, iar apa din ea are peste un metru adâncime.

Echipa Observator a contactat telefonic reprezentanţii companiei de apă. 

Reprezentantul companiei de apă: Noi am semnalizat-o. Este o bandă.

Reporter: E doar o bandă şi atât. 

Reporter: Ştiţi care sunt obligaţiile dumneavoastră la un şantier, cum trebuie semnalizat?

Reprezentantul companiei de apă: Da, ştim, ştim, ştim.

Reporter: Şi de ce nu au fost respectate?

Reprezentantul companiei de apă: Din anumite motive.

Ulterior, am primit o reacţie oficială în care ni se spune că nu ne pot oferi detalii, deoarece ancheta este în desfăşurare

Vă comunicăm faptul că, în acest moment, nu vă putem oferi detalii sau informații spre difuzare în spațiul public, deoarece organele de cercetare abilitate derulează o anchetă pentru aflarea cauzelor și condițiilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "A dat cu capul de un bolovan". Sora unui bărbat din Alba, mărturii după moartea acestuia. Bărbatul a căzut într-o groapă săpată de compania de apă