Antena Meniu Search
x

A început Festivalul de film de la Cannes

Cele mai cunoscute vedete din lumea filmului au defilat aseară pe covorul roşu întins, pe Riviera Franceză. A început Festivalul de film de la Cannes

Vezi și

Cele mai cunoscute vedete din lumea filmului au defilat aseară pe covorul roşu întins, pe Riviera Franceză. A început Festivalul de film de la Cannes

Spectacolul a început înainte ca Julianne Moore să urce pe scenă în lumina reflectoarelor. Pe covorul roşu, întins în faţa teatrului Lumière din Palais des Festivals, în lumina blitzurilor jurnaliştilor din întreaga lume.

Julianne Moore, care a cucerit anul trecut la Cannes premiul pentru "Cea mai bună actriţă" a strălucit la ceremonia de aseară, într-o rochie neagră simplă.

Şi starurile din distribuţia lungmetrajului "La Tête haute", regizat de cineasta franceză Emmanuelle Bercot, care a deschis cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de la Cannes au atras privirile tuturor pe covorul roşu.

Anul acesta la Cannes, ţara noastră este reprezentată de trei pelicule. Lungmetrajele "Un etaj mai jos" şi "Comoara", ale lui Radu Muntean, respectiv Corneliu Porumboiu la secţiunea "Un certain regard". Şi scurtmetrajul "Ramona", în regia lui Andrei Creţulescu la categoria "Semaine de la critique".

În total la această ediţie a festivalului vor fi proiectate 83 de lung-metraje, dintre care 53 în competiţia oficială. Iar juriul care le va nota are doi preşedinţi, pe fraţii Coen, premiaţi déjà de cinci ori la Cannes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » A început Festivalul de film de la Cannes