Antena Meniu Search
x

A murit copilașul din Neamț snopit în bătaie de mama și iubitul ei. Băiețelul de 2 ani a ajuns la spital în comă de gradul IV

Băiețelul de 2 ani din Neamț, care ar fi fost bătut de mama lui și de iubitul acesteia, la sfârșitul lunii ianuarie, s-a stins din viață. Copilașul era internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, iar din 4 februarie intrase în moarte cerebrală.

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 12:33

A murit copilașul din Neamț snopit în bătaie de mama și iubitul ei. Băiețelul de 2 ani era în moarte cerebrală - Observator / Imagine ilustrativă

Copilul fusese transferat din Neamț la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

În momentul internării, băiețelul de numai 2 anișori era în comă de gradul IV, iar medicii au descoperit pe corpului său urme de violență.

"Avea fracturi vechi și noi, avea necroză de fesă, echimoze, contuzii, contuzie cerebrală, hemoragie intracerebrală. Părinții nu-și pot da vreun acord pentru deconectarea la apartele de susținere a funcțiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe coonectarea la aceste aparate", a declarat atunci dr. Alina Belu, precizând că timpul în care va surveni decesul depinde de resursele copilului.

Mama copilului și iubitul ei au fost arestați

Pe acelaşi subiect

Se pare că incidentul a avut loc luni, 31 ianuarie, în comuna Urecheni, județul Neamț. Potrivit presei locale, o femeie de 20 de ani și concubinul ei de 17 ani l-ar fi bătut pe copilul în vârstă de 2 ani și jumătate. Micuțul a ajuns la spital cu necroză pe fese de la loviturile puternice primite. De asemenea, medicii au observat că băiețelul avea și alte urme mai vechi de la alte lovituri.

Echipajele de pe ambulanță l-au preluat pentru a-l transporta la spital și au anunțat organele de cercetare penală care au constatat că viața copilului a fost pusă în pericol. 

Mama copilului și concubinul ei au fost arestaţi preventiv pentru vătămare corporală și pentru rele tratamente aplicate minorului. Cazul a ajuns şi în atenţia celor de la Protecţia Copilului Neamţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » A murit copilașul din Neamț snopit în bătaie de mama și iubitul ei. Băiețelul de 2 ani a ajuns la spital în comă de gradul IV