Accidente în lanț pe A2, spre mare. Autostrada a fost blocată o dată la patru ore
Un accident la fiecare patru ore a oprit drumul spre vacanţă pentru mulţi şoferi români. Autostrada Soarelui a fost şi duminică blocată, de mai multe ori.
Un accident la fiecare patru ore a oprit drumul spre vacanţă pentru mulţi şoferi români. Autostrada Soarelui a fost şi duminică blocată, de mai multe ori. Un elicopter SMURD a fost coborât printre maşini pentru a salva un tânăr rănit, în timp ce în Constanţa un copil a avut nevoie de ambulanţă după un carambol. Într-un apel public, poliţiştii le cer şoferilor să nu mai folosească banda de urgenţă pentru depăşiri ori staţionări periculoase.
O cameră montată pe bordul unei maşini filmează carambolul. Între Constanţa şi Lazu, două maşini se lovesc, iar una dintre ele ia foc imediat.
În autoturismul lovit puternic din spate se afla şi un copil de 11 ani.
A fost o zi de foc pe drumurile spre mare. Autostrada Soarelui a fost blocată în doar câteva ore de trei accidente în care au fost implicate, în total, zece maşini.
Un elicopter SMURD a coborât în trafic, ca să preia un tânăr de 30 de ani. Fusese rănit grav de o maşină care, într-o depăşire periculoasă, a izbit un stâlp şi a ajuns în apropierea unei benzinării, unde se afla şi victima. Accidentele în lanţ au ţinut şoferii în coloane kilometrice.
Viteza şi nerespectarea disciplinei în trafic au adus haos pe drumul spre mare. Reţelele de socializare sunt pline de imagini cu şoferi care depăşesc, pe banda de urgenţă, coloane de maşini.
Aceeaşi imprundenţă a ucis vineri un om pe Autostrada Soarelui. Oprise maşina pentru a căuta ceva în portabagaj, când a fost spulberat de un autoturism care a ieşit din coloană în viteză.
Primul weekend de vacanţă a numărat carambol după carambol. Bilanţul? 5 accidente grave în care au murit doi oameni şi alte cinci uşoare. Într-unul singur au fost avariate 11 maşini. Oamenii spun că drumurile pline de gropi sunt de vină.
Nerăbdători să ajungă la mare, şoferii îşi pun familiile în pericol prin depăşiri ilegale şi devin ei înşişi o ameninţare pentru alţi conducători auto. Folosirea abuzivă a benzii de urgenţă poate bloca salvarea unei vieţi, când ambulanţa sau pompierii nu au cale liberă să intervină.
Daca este neaparat necesar sa opriti pe banda de urgenta, dar atenţie, trebuie să fie neapărat o urgenţă, trebuie să porniţi semnalele de avarie ale maşinii. Apoi, foarte important, trebuie poziţionate, atât în faţa, cât şi în spatele maşinii, două triunghiuri reflectorizante la o distanţă de cel puţin 30 de metri de autoturism. Pe autostradă, viteza de circulaţie fiind foarte mare, ar fi bine ca distanţa să fie de o sută de metri.
Cel mai indicat este să opriţi în refugii amenajate. Pe Autostradă sunt peste tot. Şi mâine traficul va fi intens pe drumul de mare viteză. Zeci de mii de şoferii se vor întoarce acasă, din vacanţa de Rusalii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰