Antena Meniu Search
x

Video Accidentul de autocar din Pasajul Unirii, filmat. Şoferul grec povesteşte clipele de groază: ''A fost ca și cum ne-a lovit un tren''

Au apărut imagini cu momentul în care autocarul plin cu turişti greci loveşte limitatorul de înălţime de la intrarea în Pasajul Unirii. Şoferul pare că frânează înainte de impact, dar este deja prea târziu. Bara de fier striveşte plafonul autovehiculului ca şi cum ar fi doar o foaie de hârtie. Conducătorul auto a crezut pentru o clipă că toţi cei 47 de pasageri ar putea să îşi piardă viaţa. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 19:31

Vezi și

Imaginile sunt înregistrate de camerele de supraveghere aflate în pasajul Unirii din Capitală. Autocarul pare că circulă cu viteză regulamentară, în coloană. Trece cu parte din faţă pe sub limitator, iar o secundă mai târziu are loc lovitura. 

Jurnalist grec: Şoferul mi-a povestit că a fost de parcă un tren a căzut peste ei. Şi a crezut că nimeni din autocar nu mai scapă cu viaţă, spune că într-o secundă i-a trecut toată viaţa prin faţa ochilor. Totul s-a întâmplat foarte rapid, spune că a urmat traseul indicat de GPS, iar când antena a atins bara de fier a frânat brusc, dar nu a mai putut evita accidentul. Spune şi că nu a avut viteză.  

Bara de metal de peste 80 de kilograme a îndoit acoperişul autovehiculului. Şase persoane sunt prinse ca în menghină pe scaune şi nu pot ieşi din autocar. 

"Bara de fier a căzut pe autocar, a turtit partea de sus a acestuia şi am fost lovită de tavanul autocarului, capul mi-a fost prins între scaune şi nu puteam să mă ridic. Am început să strig la un moment dat că nu pot să mai respir."

Pe acelaşi subiect

"S-a întâmplat totul atât de repede. Am auzit un bum şi din acel moment nu mai ştiu mare lucru. De la tăietura pe care am avut-o la cap, m-am umplut tot de sânge. S-a oprit un cetăţen român, care m-a scos pe mine din autocar şi împreună am scos-o pe soţia mea." 

Cum cred specialiştii că putea fi evitat accidentul din Pasajul Unirii

Doi dintre turişti sunt grav răniţi, iar unul îşi pierde viaţa. Cea mai mare vină pentru tragedie o poartă şoferul grec cred specialiştii, care spun că acesta trebuia să urmărească semnele de circulaţie clare şi nu o aplicaţie GPS. 

Sorin Bădică, expert conducere defensivă: Aplicaţiile pe care noi le folosim zilnic, cum ar fi Google Maps sau Waze, nu ne ajută deloc în funcţie de modificările din trafic pentru ca nu au setări de înălţime, de gabarit sau lăţimea ansamblului pe care îl conducem.

Sunt însă şi oficiali care cred că limitatorul trebuia să fie dintr-un material moale. 

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor: Un astfel de pasaj nu trebuie protejat ca de un atac terorist. Infrastructura care să ucidă în caz de neatenţie.

Conducătorul auto grec a plecat din România în această dimineaţă, pe cale terestră. Este cercetat în stare de libertate, dar se va întoarce de fiecare dată când îl vor chema anchetatorii. Nu mai are dreptul să conducă însă în ţara noastră până la încheierea cercetărilor. Astăzi, la Bucureşti ar fi ajuns şi fiul turistului grec decedat. Mâine, victima va fi identificată şi va fi făcută şi autopsia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Accidentul de autocar din Pasajul Unirii, filmat. Şoferul grec povesteşte clipele de groază: ''A fost ca și cum ne-a lovit un tren''