Antena Meniu Search
x

Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE

Țările din Uniunea Europeană au ajuns la un acord, în unanimitate, să stabilească un cadru comun pentru utilizarea testelor rapide antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE, anunță un comunicat al Consiliului European.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.01.2021, 22:48

Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19
Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19 - Profimedia Images

Recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor pentru infecția cu SARS-CoV2 efectuată de organisme sanitare certificate este esențială pentru a facilita mișcarea transfrontalieră, urmărirea și tratamentul transfrontalier al contactelor.

Componentele cheie ale acestei recomandări includ validarea și recunoașterea reciprocă a testelor rapide antigen și a testelor RT-PCR între statele membre, partajarea unui set standardizat de date, printr-o platformă digitală, dezvoltarea unei liste comune de teste rapide antigen, prioritizarea situațiilor pentru utilizarea unor astfel de teste (de exemplu, contactele cazurilor confirmate, grupurile de focare) și altele, scrie Mediafax.

Recomandarea include, de asemenea, prevederi viitoare pentru a aborda provocările pandemiei în evoluție: lista comună a testelor rapide antigen COVID-19 ar trebui să fie suficient de flexibilă pentru adăugarea sau eliminarea acelor teste a căror eficacitate este afectată de mutațiile COVID-19.

Testele rapide, incluse în raportările zilnice

Potrivit unei definiții de caz actualizate la începutul anului de Institutul Național de Sănătate Publică, infectarea cu COVID-19 poate fi diagnosticată oficial și cu teste rapide.

Astfel de teste existau deja în unitățile de primiri-urgențe ale spitalelor, însă rezultatul lor trebuia confirmat și cu un test RT -PCR.

Trebuie subliniat că teste rapide făcute acasă nu sunt luate în calcul, modificarea vizând acele teste rapide făcute în laboratoare și în unitățile sanitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE