Antena Meniu Search
x

Micuța Adelina, în continuare dispărută în râul Cibin. Pompierii o caută de șapte zile (Video)

Pompierii sibieni o caută și la această oră, pentru a șaptea zi consecutiv, pe Adelina, fetița de 5 ani care, marți, a căzut în Cibin. Militarii au reluat în această dimineață misiunea de căutare a copilei.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.06.2020, 14:16

Adelina a căzut în apele Cibinului după ce s-a aplecat să-și spele papucii în râu
Micuța Adelina, în continuare dispărută în râul Cibin. Pompierii o caută de șapte zile - captura video
  • Pompierii au reluat căutările Adelinei în această dimineață.
  • Părinții copilei sunt disperați și și-au pierdut speranța că își vor mai vedea fiica vie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, astăzi se intervine pe cursul râului Cibin în zona ieșirii din municipiul Sibiu către localitatea Bungard.

Peste 20 de pompieri militari acționează pe suprafața râului cu două bărci pneumatice și accesoriile din dotare și pe malurile acestuia.

Zilele trecute, micuța a fost căutată inclusiv într-o parte a râului Olt, pe suprafața apei și în adâncime, precum și pe maluri, iar Serviciul de Gospodărire a Apelor a ținut debitul râului Cibin la valori constante, în scopul optimizării Intervenției salvatorilor.

"Adelina s-a ținut prima dată de mine. Îi era foarte frică"

Fetița cu care se juca Adelina în momentul tragediei este în stare de șoc. Cu lacrimi în ochi, copila a povestit cum s-a întâmplat totul.

"Am vrut să mergem să ne scăldăm în râu și, până să ajungem pe malul apei, ne-am băgat cu papucii în noroi. Am vrut să îi spălăm în râu și să ne spălăm amândouă pe picioare. M-am aplecat și eu și Adelina și ne-am dezechilibrat.

Am căzut amândouă în râu și ne-a luat apa. Eu m-am prins de o țeavă. Adelina s-a ținut prima dată de mine. Îi era foarte frică. N-a putut să se țină și a luat-o apa. Eu m-am ținut bine de țeavă și am reușit să ies. Am strigat-o dar n-am mai văzut-o. Am fugit repede acasă și le-am spus părinților ce s-a întâmplat. Prima dată nu m-au crezut și apoi au căutat-o pe Adelina și au fugit toți la râu", a povestit pentru Ora de Sibiu fetița care a fost cu Adelina când a căzut în Cibin.

Părinții copilei sunt disperați

Tatăl și mama Adelinei sunt copleșiți de durere. Este a șaptea zi în care stau cu sufletul la gură să vadă dacă pompierii le găsesc copilul.

Săptămâna trecută, mama fetiței a leșinat și a avut nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce tatăl a fost aproape să fie luat de curenți, după ce s-a alăturat scafandrilor în misiunea de căutare.

La momentul acesta, în a 7-a zi de căutări, salvatorii au speranțe minime că Adelina va mai fi găsită în viață și spun că ar putea dura și până la o săptămână până să dea de trupul micuței.

Părinții Adelinei sunt disperați și și-au pierdut speranța că își vor mai vedea copila vie. Tot ce vor acum este să îi fie scos trupul din apele Cibinului ca să o poată înmormânta creștinește.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » Micuța Adelina, în continuare dispărută în râul Cibin. Pompierii o caută de șapte zile (Video)