Adio CIVILIZAŢIE! Ne paşte un MARE COLAPS! NASA trage un semnal de ALARMĂ!
Potrivit unui studiu NASA, sfârşitul civilizaţiei modern este aproape. Autorii acestuia atrag atenţia că ne aşteaptă un colaps industrial care va afecta populaţia în câteva decenii din cauza instabilităţii economice şi a consumului accelerat al resurselor planetei.
- "Aduceţi salvarea până nu moare". O femeie a leşinat în îmbulzeală, la protestul AUR din Iaşi, lângă oamenii care jucau hora. Imagini la Observator 19:00, la Antena 1
- Mărturia Ştefaniei Neagoe, românca expulzată din Serbia şi interzisă fără explicații: "A existat un sentiment de teamă"
După ce au folosit metode teoretice pentru a face previziuni cu privire la dezvoltarea industrială a lumii, matematicienii NASA au descoperit că civilizaţia modernă îşi va încheia ciclul de existenţă în mai puţin de un secol.
"Procesul de creştere urmată de colaps este de fapt un ciclu care se repetă de-a lungul istoriei", a explicat matematicianul Safa Motesharri.
De asemenea, cercetătorii au analizat câţiva factori care stau la baza colapsului, cum ar fi creşterea populaţiei şi schimbările climatice. Aceste cauze, combinate cu un consum excesiv de resurse şi o stratificare economică între bogaţi şi săraci, pot duce la sfârşitul civilizaţiei respective.
Astfel, diferenţa prea mare dintre săraci şi bogaţi, care consuma prea mult din resursele planetei, poate duce la înfometare în rândul maselor.
- Un avion de pasageri, cu destinaţia Budapesta - Abu Dhabi, a cerut să aterizeze în România. Zboară deasupra...
- Momentul în care un BMW se înfige într-un VW, pe care îl aruncă apoi într-un autobuz, pe...
- AUR organizează "Marşul Unirii" la Iaşi, cu 2.000 de susţinători. Ceremonii militare şi religioase în...
- "S-a simţit tare, am zis că se duce pământul în jos". Trei cutremure puternice au lovit în Galaţi, în doar...
- România, ultimul loc la nivel european la folosirea Inteligenţei Artificiale
Acest lucru poate fi evitat prin aplicarea unui sistem de distributie echitabilă, prin care consumul pe cap de locuitor să fie redus la un nivel sustenabil.
sursă: ziarulevenimentul.ro
foto: bzb.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰