Antena Meniu Search
x

Ajutor pentru refugiaţii din Ucraina. Aplicaţia "Here for Ukraine" îi ajută pe ucraineni să îşi găsească mai uşor masă, cazare şi transport

Mii de ucraineni care se retrag din calea războiului intră, în fiecare zi, în România. O parte dintre ei aleg să rămână în ţara noastră și au nevoie de informații, de cazare și de masă. Numărul lor creşte de la o oră la alta. Aşa că un grup de români au lansat aplicaţia refugees.ro - "Here for Ukraine" pentru a-i ajuta pe refugiaţi. 

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 17:27

Cum mii de ucraineni, majoritatea femei și copii, încearcă să fugă din calea bombardamentelor lansate de Rusia asupra lor, românii s-au pus pe treabă, mobilizându-se singuri pe rețelele sociale și au încercat să ajute.

Aplicaţia refugees.ro vine în ajutorul refugiaţilor care  vor să rămână în România sau pur şi simplu aleg să tranziteze ţara noastră. Platforma poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. Ea este disponibilă în limbile ucraineană, română şi engleză. 

Aplicaţia are scopul de a-i îndruma pe refugiaţii ucraineni care au nevoie rapid de cazare, transport şi masă. Totodată, aplicaţia vine şi în ajutorul voluntarilor care doresc să ajute refugiaţii. Şi astfel facilitează relaţia dintre voluntari şi refugiaţi. 

Deşi, iniţial, platformă a fost lansată pentru a-i ajuta pe românii care au sărit în ajutorul ucrainenilor, refugees.ro - "Here for Ukraine" a fost extinsă şi pentru alte state europene, care doresc să ajute refugiaţii. 

Ucraina și România au 650 de kilometri de frontieră comună iar ucrainenii speră să ajungă în zona euro-atlantică protejată de NATO și unde se aplică regulile din Uniunea Europeană.

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. Războiul dintre Rusia şi Ucraina a ajuns în ziua a 8-a.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ajutor pentru refugiaţii din Ucraina. Aplicaţia "Here for Ukraine" îi ajută pe ucraineni să îşi găsească mai uşor masă, cazare şi transport