Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă emisă de ANM. Vânt puternic și ninsori viscolite în 10 judeţe, de miercuri până joi, în zona de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de vreme severă, valabilă în zece județe, zona de munte, până joi după-amiază.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.02.2021, 13:14

  • În Carpații Meridionali, la peste 1700 de metri, va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Astfe, în intervalul 17 februarie, ora 22:00 – 18 februarie, ora 14:00, vor fi este valabil un cod galben de viscol puternic, în zona montană din zece județe.

Ninsori vor fi și în nord-vestul, centrul și nord-estul țării, iar vânt inclusiv în sud-vest.

Harta județelor afectate de codurile galben

meteoromania.ro

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Cod galben de ninsori viscolite în 10 județe

Citește și:

Județele vizate sunt: Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova.

Ninsori, în general slabe cantitativ se vor semnala și în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă, potrivit ANM.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40...50 km/h vor fi și în sud-vestul țării.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Alertă de vreme severă emisă de ANM. Vânt puternic și ninsori viscolite în 10 judeţe, de miercuri până joi, în zona de munte