Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alexandru Scheul a reuşit să recondiţioneze aproape 150 de motociclete din toate timpurile | Video

Aproape 150 de motociclete din toată lumea şi din toate timpurile pot fi admirate într-o expozitie unică la noi în tară. La Horodnicu de Jos, în judetul Suceava, un pasionat de mecanică, dar si de motoare, a pus la punct un loc în care îndrăgitele vehicule şi-au primit strălucirea de altădată.

de Simona Simionescu

la 18.10.2020 , 23:51

144 de motociclete din toată lumea şi din toate timpurile aşteaptă să fie descoperite de vizitatorii expoziţiei de la Horodnic. Fiecare are câte o poveste.

Alexandru Scheul, proprietarul galeriei: "Asta a fost prima motocicleta pe care am reconditionat-o. Cand am vazut cat de frumoasa a iesit motocicleta si cat de frumos merge, ce m-am gandit. Zic: hai sa salvez toate motocicletele care au fost pe vremea lui Ceausescu"

Din pasiune pentru motoare, Alexandru Scheul, un om de afaceri din zonă, a cheltuit sute de mii de euro pentru a da viaţă unor rable cumpărate de prin toată ţara. Cea mai scumpă valorează 65 de mii de euro. Dar prima dragoste nu se uită niciodată.

Vezi și

Alexandru Scheul, proprietarul galeriei: "Uitati-o, aceasta este, am reconditionat-o, exact motocicleta cu care am dat eu examenul. Era intr-un cotet de gaini, cu nailon pe ea pusa"

Timp de 15 ani, expoziţia a tot crescut, iar motoarele, utilitare, de transport, de viteză sau de agrement, stau acum înşirate pe rânduri. E drept, nu a recondiţionat singur toate exponatele. Împarte atelierul cu un alt pasionat de motoare, mecanic din tată în fiu.

Dumitru Boghian, mecanic: "O adevarata placere pentru ca combinam, ce nu stie unul stie altul si tot asa"

Toate exponatele sunt funcționale, gata oricând pentru o plimbare. Le pot testa şi cei care vin aici, dar numai în prezenţa proprietarului.

Vizitator: "Uimitor. N-am crezut ca vin din Bacău si o sa ajung vreodata sa vad in realitate aceasta excepționala colectie de motociclete."

Bătrân: "Sunt tare bucuros, din cale afara. Si mort daca am sa fiu, nu-mi iese din suflet"

Intrarea la expoziție este gratuită, iar salonul este deschis non-stop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Alexandru Scheul a reuşit să recondiţioneze aproape 150 de motociclete din toate timpurile | Video