Antena Meniu Search
x

Video "Am 32 de ani de TIR, aşa ceva în Europa nu vezi!" Intersecţia împânzită de 42 de stâlpi antiparcare. Pe strada de lângă stă chiar primarul

Vi se pare că au răsărit prea mulţi stâlpi antiparcare în oraşe? Atunci poate nu aţi văzut cum arată o intersecţie din Timişoara, întâmplător sau nu, chiar la strada pe care locuieşte primarul oraşului. Sunt peste 40 de stâlpi de plastic în câţiva metri. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 20.10.2023, 21:09

Vezi și

Intersecţia dintre străzile Diaconu Coresi şi Cosminului din oraşul de pe Bega iese, mai nou, în evidenţă. Nu cu traficul, ci cu stâlpii de plastic care o decorează. 

Intersecţia cu 42 de stâlpi antiparcare

"Nu jucăm bowling, ci doar admirăm popicele amplasate într-o intersecţie din Timişoara. Sunt exact 42 de stâlpi al căror rol nu este înţeles bine nici de către şoferii care trec pe aici, nici de către biciclişti care au de analizat prea multe informaţii într-un timp mult prea scurt", arată Iulia Pop, reporter Observator.

"Sunt prea mulţi, prea mulţi. Şi ce e prea mult strică", crede un şofer. "Pilonii ăştia nu au ce căuta! Sunt şofer de camion, 32 de ani de TIR, dar aşa ceva în Europa nu vezi", spune un altul. "E puţin dubios, ca să zic aşa", comentează un biciclist.

Pe acelaşi subiect

Explicaţia Primăriei din Timişoara

Primăria Timişoara spune că există explicaţii. Măsura s-ar fi luat pentru siguranţa circulaţiei, deşi vorbim de străzi secundare şi cu sens unic, unde traficul este redus. 

Pe una din cele două străzi stă chiar edilul şef al oraşului. Explicaţia sublaternilor săi? "În mod coincidental stă pe această stradă (n.r. primarul), numai că nu are nicio relevanţă. Această decizie fiind una care are mai mult legătură cu continuitatea pistei", a declarat Richard Zuberecz, Primăria Timișoara. 

"Cu microbuzul, cam greu să treci printre ei. O maşină de pompieri, de exemplu, ar putea trecere printre ei? Nu cred", spune un şofer.

Pe stradă a fost montat şi un limitator de vitează, dar şoferii se plâng că e prea înalt şi îşi strică maşinile. "Cei cu maşini joase au o problemă, îşi lasă tobele pe aici", zice un şofer. "Şoferii trebuie să fie mult mai atenţi. Astfel de şicane sunt folosite ca alternare în alte oraşe din Europa", adaugă Richard Zuberecz, Primăria Timișoara. 

Potrvit explicaţiilor oficiale, cei 42 de stâlpi fac parte dintr un proiect mai amplu, iar bugetul lucrărilor nu a fost încă stabilit.

Şi în Capitală au răsărit zeci de mii de stâlpi anti-parcare în ultimele luni. Recordul este în sectorul doi: 13.000 de bucăţi, care au costat peste trei milioane de lei.

Iar la Constanţa, stâlpii antiparcare s-au dovedit un real pericol anul trecut. În timp ce Arhiepiscopia Tomisului ardea ca o torţă, pompierii nu au putut interveni din cauza lor. Până la urmă i-au scos din asfalt ca să poată intra în curtea instituţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Am 32 de ani de TIR, aşa ceva în Europa nu vezi!" Intersecţia împânzită de 42 de stâlpi antiparcare. Pe strada de lângă stă chiar primarul