Antena Meniu Search
x

Video Anchetă a ministrului de Interne, după ce o consilieră locală a însoţit un echipaj de jandarmi la o descindere în Timişoara

O consilieră locală şi un jandarm intră într-un restaurant. Nu e un banc, e începutul unui scandal care a ajuns până la Ministrul Afacerilor Interne. Prefectura, Inspectoratul de Poliţie şi Jandarmeria Timiş vor fi anchetate de Corpul de Control al ministrului de Interne. Totul, după ce o consilieră locală a însoţit un echipaj de jandarmi la o descindere "regizată" într-un restaurant.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 25.03.2021, 20:26

Vezi și
  • Consiliera din Timişoara a transmis descinderea pe Facebook.

Sunt imaginile care au declanşat un scandal-monstru în Timişoara. Un jandarm este dirijiat de o consilieră locală USR-PLUS în restaurantul unui hotel din centrul Timişoarei. 

Ana Munteanu, consilier local: Am primit informaţia că la un restaurant s-a făcut o rezervare pentru a doua zi. Oamenii care au făcut rezervarea au spus că ei te roagă să fii discret, dar primesc rezervări în interior.

Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș: S-a făcut o rezervare acolo, la acel restaurant, pentru persoane care nu erau cazate sau nu urmau să fie cazate. Am solicitat verificări din partea Jandarmeriei. 

Înarmată cu legitimaţia de consilier local, i-a însoţit pe jandarmi la restaurant să se asigure că legea este aplicată. Convinsă că dreptatea e de partea ei, a făcut live cu flagrantul pe Facebook. 

Pe acelaşi subiect

Cristian Marc, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș: În urma activităţii de control desfăşurată la acea societate comercială a fost aplicată o sancţiune contravenţională sub forma unui avertisment. 

După câteva săpături, presa locală a aflat că totul a fost o înscenare. De fapt, consiliera îi cunoştea pe cei care au făcut rezervarea. Ba, mai mult, ar fi intervenit pe lângă forţele de ordine să nu îi amendeze.

Ana Munteanu, consilier local: Nu am făcut nimic ilegal, nu am ordonat nimic Jandarmeriei.

Ana Munteanu susţine că Prefectul Timişului era la curent cu planul. 

Ana Munteanu, consilier local: Vreau de la început să știți că nu am luat această decizie de capul meu, singurică, singurică.

Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș: Una este un ordin şi alta este o sesizare. 

Consiliera şi-a cerut scuze că a transmis incidentul live pe Facebook

La două zile după incident, tot pe Facebook, consiliera locală şi-a cerut scuze în lacrimi. 

Ana Munteanu, consilier local: Decizia de a face acel live a fost greşită. Nu a fost o înscenare, să fie foarte clar. 

Scandalul a ajuns până la ministrul Afacerilor Interne. Lucian Bode a anunţat că trimite Corpul de Control la Timişoara. Însă, pentru fostul ministru de Interne, surprins la o terasă închisă din Capitală, chiar în ziua în care Bucureştiul depăşise incidenţa de 6 la mie, nu vor exista sancţiuni. 

Diana Sarca: În cazul domnului Vela nu s-a pus problema unei sancţiuni contravenţionale. 

Marcel Vela susţine că nu a încălcat legea pentru că, în momentul în care a stat el la terasă, acoperişul era rabatat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Anchetă a ministrului de Interne, după ce o consilieră locală a însoţit un echipaj de jandarmi la o descindere în Timişoara