Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Marcel Vela, arogant la o terasă din Capitală. Insistă că restaurantul funcţionează legal, dar prefectul îl contrazice

Marcel Vela, fostul ministru de Interne şi cel care a condus România în starea de urgenţă, a stârnit polemici după ce a fost surprins la o terasă aglomerată din centrul Capitalei. Terasă închisă, de altfel, şi din imagini pare că tavanul nu e retractat. Chiar şi aşa, fostul ministru insistă că restaurantul funcţionează legal. Prefectul îl contrazice şi spune că va dispune un control.

de Andreea Milea

la 24.03.2021 , 20:21

Marcel Vela apare în imagini la o terasă închisă, alături de alte trei persoane la masă. Deşi regulile cer doi metri distanţă între mese, terasa era mult prea aglomerată pentru astfel de formalităţi.

Aroganța lui Marcel Vela

Fostul ministru de Interne a fost surprins aseară la această terasă de lângă bulevardul Decebal din Capitală. Marcel Vela susţine că terasa respectă regulile pentru că în momentul în care a stat acolo, acoperişul era rabatat. Deşi în imagini se vede că terasa este complet închisă.

Vezi și

Marcel Vela, senator: „Se vede pe filmul pe care l-a prezentat televiziunea aseară foarte exact cerul. Ca să vezi cerul îţi trebuie totuşi o perspectivă. Deci nu avea acoperiş? Eu nu zic că are sau că nu are. Eu nu doresc să intru în polemică cu nimeni. De ce nu mergeţi să vedeţi acolo dacă e terasa închisă sau deschisă? E bine că s-a creat această dezbatere ca să fie lucrurile clarificate. Cum se numeşte o terasă fără acoperiş: deschisă sau închisă?”

Prefectul anunță verificări

Alin Stoica, prefectul Capitalei: “Terasa este considerată deschisă doar în situaţia în care are cel mult tavan şi un perete. De vreme ce are acoperiş, că este rabatat sau nu este rabatat nu ar trebui să fie corect. Inclusiv preşedintele a criticat gestul fostului ministru”.

Klaus Iohannis, preşedintele României: “Eu cred că toată lumea trebuie să respecte restricţiile începand de la preşedinte, membrii guvernului, parlamentari. Cine nu respecta normele şi restrictiile să suporte consecinţele”.

Patronul restaurantului a decis să închidă terasa. Angajat terasă: “Toate geamurile sunt deschise şi funcţionăm doar în partea de sus a terasei. Momentan, ni s-a spus să o ţinem închisă”.

De ieri seară terasa a fost închisă iar acum restaurantul funcţionează în cel de-al doilea corp unde pereţii au fost ridicaţi.

„Aici nu se respectă nimic, niciodată. În fiecare seară dacă veniţi e plină. Nu există distanţare socială aici. Toată închisă. Cum o vedeţi acum, aşa e mereu. Fix aşa. Nu e deschisă, geamurile pe lateral nu sunt deschise. Nici tavanul? Nu! Aici e arhiplin. Dacă nu mă credeţi, veniti deseară. Nu mi se pare normal. Dacă există o restricţie şi sunt nişte condiţii, nu e normal. Prefectul Capitalei a anunţat că va face verificări.

Definiţia terasei deschise

Spațiile care au închideri laterale sau/ și acoperiș retractabile adică structuri care se pot plia, ridica, deschide, deplasa, porni, astfel încât să formeze temporar pereți/ acoperiș, vor fi considerate: • spații deschise atunci când structura este complet pliată/ ridicată etc. astfel încât peretele/ acoperișul nu este deloc vizibil. (Sursa: Legea nr. 15/2016)

Citește și:
Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Marcel Vela, arogant la o terasă din Capitală. Insistă că restaurantul funcţionează legal, dar prefectul îl contrazice