Antena Meniu Search
x

Prefectul Capitalei, revoltat după imaginile în care Marcel Vela apare la o terasă complet închisă din Capitală

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a catologat drept "revoltătoare" imaginile în care fostul ministru de Interne Marcel Vela apare, alături de alte persoane, la o terasă complet închisă din Capitală. ”Cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că mulţi cetăţeni pot suferi”, a spus Alin Stoica.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.03.2021, 23:46

Imaginile cu fostul ministru de Interne Marcel Vela, la o terasă din Bucureşti care nu respectă regulile, având pereţi pe toate laturile, au fost difuzate la Digi24, marți seară.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Imaginile mi se par revoltătoare, în primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile respective nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, ele sunt, de fapt, nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să respectăm regulile astea tocmai pentru că ne pasă de ceilalţi. În momentul în care vezi astfel de scene şi ştii că sunt foarte mulţi bucureşteni care le respectă şi poate nu le e uşor să o facă, atunci evident că mi se pare revoltător”.

Amenzi de peste 250.000 de lei în Bucureşti, în ultimele două săptămâni

Alin Stoica a precizat că de la preluarea mandatului de prefect al Capitalei a propus formarea de echipe comune de control formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii, iar în mai puţin de două săptămâni poliţia a dat amenzi de peste 250.000 de lei în Bucureşti pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, scrie news.ro.

În cadrul acestor controale a fost găsit un tânăr care era la o petrecere deşi se afla în carantină.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Poliţia face, însă ce ne-au explicat este că foarte multe dintre terase sau dintre comercianţi îşi fac un calcul... că încasările de la o singură masă le ajung să plătească amenda pe care poliţia o dă. Nu cred că ar trebui amenzi mai mari, cred că ar trebui să fie şi alte sancţiuni”.

În acest context, prefectul Capitalei a spus că a discutat cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi că s-au găsit câteva "pârghii legale”, avându-se în vedere suspendarea activităţii restaurantelor care nu respectă regulile de funcţionare în această perioadă de criză sanitară.

În București, rata de infectare a ajuns la 6,22

Alin Stoica a anunţat, marți, că indicele COVID-19 în București este de 6,22 la mia de locuitori. Acesta a mai adăugat că cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

"Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (...) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine", a spus Alin Stoica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prefectul Capitalei, revoltat după imaginile în care Marcel Vela apare la o terasă complet închisă din Capitală