Antena Meniu Search
x

Anchetă după ce o polițistă s-a împușcat din greșeală, în București

O intervenţie în forţă a unui echipaj de poliţie din Capitală s-a încheiat dureros. O tânără poliţistă s-a împuşcat din greşeală în coapsă. Un alt foc greşit a fost tras când colegul agentei a vrut să securizeze arma.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 14:19

Vezi și

O intervenţie în forţă a unui echipaj de poliţie din Capitală s-a încheiat dureros. O tânără poliţistă s-a împuşcat din greşeală în coapsă. Un alt foc greşit a fost tras când colegul agentei a vrut să securizeze arma. Echipajul a intervenit prompt într-un caz urgent, însă modul în care s-a terminat operaţiunea arată din nou că statul nu investeşte în pregătirea poliţiştilor. Iar armele din dotare, spun colegii celor doi, sunt cu mult depăşite.

Era miezul nopţii când, printr-un apel la 112, era anunţată o spargere într-un apartament situat în sectorul 1 al Capitalei. Doi poliţişti de la secţia patru au fost trimişi să intervină. 

Şi-au dat imediat seama că zgomotul era făcut de un... câine care se afla în apartament. Când orice suspiciune de jaf a fost înlăturată, cei doi poliţiştii au vrut să pună armele în toc. Însă, pistolul poliţistei avea glonţ pe ţeavă, iar când s-a descărcat, agenta s-a împuşcată în coapsă. 

Colegul ei a vrut să o ajute, i-a luat arma pentru a o securiza. În acel moment, pistolul Carpaţi, vechi de 45 de ani, s-a declanşat din nou. Iar un foc a fost tras, de data aceasta, în podea. 

Tânăra de 30 de ani, care lucrează în poliţie de mai bine de cinci ani, a ajuns la spitalul Floreasca şi a rămas sub supraveghere. Din fericire, rana nu i-a pus viaţa în pricol. 

Surse din sistem scot la iveală o situaţie revoltătoare. După ce în luna iunie, un poliţist din Timiş a fost împuşcat mortal de un interlop urmărit internaţional, s-a descoperit că, într-un an întreg, 90% dintre poliţişti nu au tras nici măcar un glonţ de antrenament în poligon. Instructorii de tragere susţin că esenţiale sunt şi regulile de siguranţă. 

În apartamentul în care poliţista din Bucureşti s-a impuscat din greşeală, colegii ei au făcut cercetări. Expertiza balistică va stabili dacă agenta a făcut o greşeală ori arma veche era defectă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Anchetă după ce o polițistă s-a împușcat din greșeală, în București