Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Anesteziştii sar în apărarea "Doamnei cu coasa" şi cer schimbarea legii

Medicii anestezişti cer schimbarea legii după scandalul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Între timp, procurorii continuă ancheta şi au chemat-o pe doctoriţa Mirela Păiuş să asiste la percheziţia informatică. În prima reacţie pe care o are în acest scandal, ministrul Justiţiei spune că cei care au greşit trebuie să plătească.

de Denisa Dicu

la 22.08.2024 , 19:55

Mirela Păiuş, una dintre doctoriţele acuzate de omor la Spitalul Pantelimon, a fost chemată la Parchet pentru a asista la momentul în care procurorii îi scotocesc prin dispoztive. La aceeaşi procedură a asistat ieri şi Maria Miron, cea căreia colegii îi spuneau "Doamna cu Coasa".

Efectele scandalului Pantelimon

În cazul în care procurorii găsesc noi probe care ar putea să le incrimineze pe cele două doctoriţe, ele pot fi reținute și duse din nou la instanță cu o propunere de arestare preventivă. Anchetatorii ar putea obține noi dovezi în urma perchezițiilor informatice.

Vezi și

La patru luni de la debutul cercetărilor, ministrul Justiţiei, a vorbit pentru prima dată despre anchetă. Spune că își dorește restabilirea încrederii în sistemul de sănătate din România oricare ar fi decizia judecătorilor.

Pe acelaşi subiect

"Sper ca Ministerul Sănătăţii, colegii din sistem să poată lua acele măsuri şi să poată face acele discuţii astfel încât cei care-şi fac treaba aşa cum trebuie în sistemul de Sănătate să simtă aprecierea noastră. Ca în orice fel de profesie, mai sunt şi uscături. Dacă cineva a greşit în acest caz, dacă cineva a încălcat legea, atunci acel om, că e asistentă, că este medic, trebuie să plătească", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

Medicii anestezişti cer schimbarea legii

Mai mulţi medici anestezişti au sărit în ajutorul colegelor lor anchetate şi au trimis o petiţie către Avocatul Poporului în care cer schimbarea legislaţiei privind îngrijirea pacienţilor care se află într-o stare gravă. Petiţia a fost înregistrată şi Avocatul Poporului urmează să se întâlnească cu medicii anestezişti din cadrul societăţii.

"Cred că ar fi bine inclusiv să avem o întâlnire cu unii din membrii Senatului Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. În următoarele zile cu siguranţă o să existe un punct de vedere, care le va fi transmis petenţilor", a declarat Renate Weber, Avocatul Poporului

Doctoriţele Maria Miron şi Mirela Păiuş sunt cercetate în stare de libertate şi au intrat în concediu pentru 45 de zile.

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Anesteziştii sar în apărarea "Doamnei cu coasa" şi cer schimbarea legii