Cei mai expuși angajați din sistemul public luptă cum pot cu pandemia de coronavirus
Nu sunt în linia întâi, însă fără ei viața noastră în plină pandemie ar fi mult mai grea. La fel și lupta împotriva Covid-19. Vorbim de farmaciști, pompieri, polițiști și nu numai. În cel mai negru scenariu, dacă și ei ar fi infectați, în România lupta cu pandemia ar deveni misiune imposibilă.
- Cei mai expuși angajați din sistemul public luptă cum pot cu pandemia de coronavirus
- Medicii de familie,
Nu sunt în linia întâi, însă fără ei viața noastră în plină pandemie ar fi mult mai grea. La fel și lupta împotriva Covid-19. Vorbim de farmaciști, pompieri, polițiști și nu numai. În cel mai negru scenariu, dacă și ei ar fi infectați, în România lupta cu pandemia ar deveni misiune imposibilă.
În vremea pandemiei, uităm că există şi alte boli şi pacienţi care au nevoie şi au dreptul la tratament. Iar în prima linie pentru a-i ajuta sunt medicii de familie.
În spitalele aglomerate deja. Este apelul făcut de medicii de familie. Și ei și farmaciștii au contact direct cu pacienții.
- România traversează cea mai geroasă săptămână din această iarnă
- Incidentul de la Cernobîl nu reprezintă un pericol pentru România. ANPM: Nu vin radiaţii
- Post de "spion de trafic", "magician pe două roţi" şi "avocat pentru blănoşi", scos la concurs într-o primărie...
- Însărcinatul cu afaceri al Federaţiei Ruse la Bucureşti, convocat la MAE după ce dronele ruseşti au intrat din...
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
Expuși sunt și polițiștii. Mai ales cei de la frontieră, apoi toți cei care luptă zi de zi cu infracționalitatea.
Responsabili pentru normalitatea de zi cu zi sunt şi angajații de la electricitate, apă și alte utilități. Echipați cu mască și mănuși merg la intervenții și în aceste zile.
Din ușă în ușă bat și poștașii care aduc corespondenţa sau pensiile bunicilor: "Am avut şi mănuşile, dar nu pot lucra cu bani cu ele. Când lucrez cu bani, le dau jos, când nu, le pun pe mână. Care mă primesc, bine, care nu, la uşă".
Iar orașul nu devine un focar de infecţie datorită angajaţilor de la salubritate.
"Zilnic se face curățenie. Și în această perioadă? Dacă aşa ni s-a spus, de ce nu? Mă gândesc că e important să nu lăsaţi gunoiul pe străzi. Păi cam asta e idea, cu cât se lasă mai mult gunoi pe străzi, cu atât e mai mare infecţia".
Cum nu toată lumea are maşină, şoferii de autobuze sunt şi ei la datorie, zi de zi: "Nu e liber deloc, mai ales dimineața, 7 jumate, 8, e mașina destul de încărcată. Încercăm să stăm cât mai mult aici, să nu avem contact".
"Dezinfectează pe fiece seară, vin nişte oameni îmbrăcăţi, cu pompe. Nu a mai fost de mult trafic aşa de liber. nici călători, dar nici maşini".
Atunci când pandemia ne obligă pe toţi să ne schimbăm viaţa, aceşti oameni reprezintă frântura de normalitate la care tânjim să revenim.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰