Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Copil, lovit mortal de un excavator, în Teleorman. Şoferul ar fi fost atent la telefon

Neatenţie ucigașă. Un băiat de 11 ani din Teleorman a fost accidentat mortal de un bărbat care ar fi stat pe telefon în timp ce manevra un excavator. Medicii l-au resuscitat pe copil zeci de minute, iar în sprijin a fost trimis inclusiv un elicopter SMURD. Din nefericire, inima copilului a încetat să mai bată. Şoferul a fost reţinut în urmă cu puţin timp. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.05.2024, 19:26

Vezi și

Accidentul a avut loc de dimineaţă, la câteva sute de metri de casa micuţului de 11 ani, în satul Orbeasca de Sus, Teleorman. Băiatul se îndrepta spre şcoală când utilajul a ajuns în dreptul său. Şoferul ar fi fost atent la telefon şi nu l-a observat pe copil mergând pe marginea drumului, iar cupa excavatorului l-a lovit de la spate.  

"Bărbatul de 36 de ani săpase o groapă la cimitirul din sat și se ducea acasă. Pe acest drum, nu există trotuar iar băiatul mergea pe lângă gard. După nici o sută de metri s-a produs tragedia", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.  

Bunica băiatului: Băiatul a fost pe lângă gard de tot. Unde mai era să fugă copilul? S-a pomenit odată...

Echipajul medical l-a resuscitat pe copil zeci de minute.

Pe acelaşi subiect

A fost cerut în sprijin şi un elicopter SMURD. În ciuda eforturilor, medicii au fost nevoiţi să declare decesul. Băiatul era crescut de bunici încă de la naştere, după ce tatăl său murise. 

Bunicul băiatului: L-am avut de mic de tot şi acum a crescut 11 ani. Ce să facem acum? Durere mare. 

Bunica băiatului: Ne era drag ca ochii din cap, ne descreţea frunţile. Mai uitasem de tatăl lui un pic după ce a crescut el mai mare. 

Şoferul excavatorului este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Utilajul pe care-l conducea nu era înamtriculat. 

Daniela Pășu - purtător de cuvânt IPJ Teleorman: Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că nu se afla sub influența alcoolului la momentul accidentului.

Nu este singurul accident mortal petrecut în acest fel

În 2014, într-un sat din Giurgiu, un alt copil de şapte ani era lovit pe şosea de un excavator pentru că şoferul nu era atent. Iar în 2011, un copil de 12 ani din Bistriţa-Bârgăului a mers în curtea unei firme pentru a se juca într-o grămadă de lemne. Niciun muncitor nu l-a observat, iar şoferul unui utilaj l-a călcat când mergea în marşarier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Copil, lovit mortal de un excavator, în Teleorman. Şoferul ar fi fost atent la telefon