Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Filmul complet al jafului din Sibiu transformat în crimă. În timp ce îi torturau tatăl, hoţii o ameninţau cu arma şi pe fiica lui Adrian Kreiner

Crima din SibiuNoi detalii şocante din noaptea crimei de la Sibiu. Adrian Kreiner a fost bătut crunt, înainte de a fi legat şi sufocat. Asta au descoperit procurorii. Fiica milionarului şi-a văzut si ea moartea cu ochii. A fost ameninţă cu un pistol ca să spună unde ţine tatăl ei banii. La 2 săptămâni de la crimă, liderul grupării este liber. I s-a pierdut urma în Franţa. Pentru ceilalţi doi, capturaţi în Irlanda de Nord şi Scoţia, se aşteaptă extrădarea. Te avertizez că urmează informaţii cu puternic impact emoţional.  

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.11.2023, 20:15

Vezi și

O cameră de supraveghere i-a surprins pe cei trei suspecţi fix înainte de a intra peste Adrian Kreiner. Merg pe stradă grăbiţi, cu cagule şi glugi trase pe cap. Toţi au mănuşi chirurgicale şi haine groase. Bărbatul îmbrăcat cu geacă gri flutură un pistol în mână. Se întoarce de câteva ori către cel care merge în urmă şi pare că îi dă indicaţii. Ar fi fostul boxer, Laurenţiu Ghiţă. 

Filmul complet al jafului din Sibiu transformat în crimă

Dan Antonescu, criminalist: Această privire, peste umăr, o au în permanenţă cei care comit fărădelegi. Păstrarea acelor cagule pe faţă, chiar şi a mănuşilor, în mintea lor înseamnă că rămân anonimi. 

Câteva momente mai târziu, cei trei intră în vila omului de afaceri. 

Pe acelaşi subiect

Cristina Filip, reporter Observator: Anchetatorii au refăcut filmul exact al crimei, iar detaliile sunt şocante. Adrian Kreiner a fost lovit cu bestialitate pe tot corpul. Cei trei l-au legat apoi cu mâinile la spate printr-o tehnică a forţelor speciale de intervenţie - numită  “Arbatachar”, o metodă barbară folosită de senegalezi pentru a tortura prizonierii.  

Fiica milionarului, care era în dormitor, la etajul 1, a auzit zgomote şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. Doi dintre atacatori o văd şi fug după ea. Tânăra de 23 de ani s-a întors în cameră şi a încuiat uşa. A pus mâna pe un cuţit, s-a ascuns în dressing şi a sunat la 112. Nu e clar dacă operatorul a răspuns pentru că bărbaţii au spart uşa imediat. 

Fiica lui Adrian Kreiner: M-au lovit peste mână, mi-au căzut telefonul şi briceagul. Bărbatul mai mic de statură m-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească, m-a ridicat de la pământ, m-a ameninţat cu arma la tâmplă, le-a povestit ea anchetatorilor. <SURSA: REFERAT PROCURORI>

Surse Observator spun că Laurenţiu Ghiţă este cel care ar fi ameninţat-o. După ce fură cele 16 ceasuri în valoare de 200 de mii de euro, indivizii fug. Sunt filmaţi de o cameră de supraveghere în timp ce aleargă pe stradă. Fac un popas în apartamentul închiriat în Sibiu de iubita lui Costinel Cosmin Zuleam şi pleacă apoi spre complicele lor, Ilie Sitariu, în Timiş. 

Iulia Pop, reporter Observator: La două zile de la jaf, află, în timp ce sunt la un restaurant din Dumbrăviţa, că Adrian Kreiner a murit la spital. Vestea le dă peste cap planurile, iar cei trei decid să fugă din ţară. În câteva ore, Ilie Sitariu îl duce pe unul dintre ei în Ungaria, pe la vama Nădlac. 

După ce sunt identificaţi, semnalmentele lor ajung către toate ţările cu care Poliţia Română colaborează. Cristian Marian Minae şi Laurenţiu Ghiţă fug spre Marea Britanie. Minae e reperat în Irlanda de Nord, în Belfast. Laurenţiu Ghiţă iese din România pe 13 noiembrie şi e ridicat din portul Stranraer, în Scoţia, imediat ce coboară de pe un feribot. 

Ioan Oltean, avocat român Scoţia: Urmează să fie prezentat la curtea şerifului din Edinburgh. Acuzatul are la dispoziţie câteva variante. Trebuie văzut dacă se va opune sau nu mandatului de arestare emis de statul român. 

Leonard Şerban, avocat: În situaţia în care persoana se opune acestui mandat europena atunci instanţa nu trebuie să depăeşască termenul de 60 de zile. Şi această decizie este supusă contestaţiei şi automat se poate prelungi până la 180 de zile. 

Lipseşte în continuare liderul grupării - Costinel Cosmin Zuleam, zis Olteanu. Surse Observator spun că a fugit din ţară cu iubita lui. Ultima oară a fost reperat în Franţa, iar de acolo i s-a pierdut urma. 

Toţi trei sunt recidivişti şi au la activ caziere bogate - de la furturi mărunte până la tâlhării de milioane. 

Cristian Marian Minae, zis "Puşcărie", un individ cu cinci clase, şi-a început cariera infracţională în urmă cu 15 ani. După două furturi de fier vechi, trece la categoria grea. În 2013, în Galicea Mare din Dolj, intră peste doi soţi şi fură un milion de lei. Foloseşte acelaşi mod de operare ca în cazul Kreiner. Îi leagă pe oameni şi îi torturează până când află unde ţin banii. 

Victimă tâlhărie: De groază. M-a înţepat cu cuţitul. Am fost ciuruită ca să cedez, tortură. Au venit cu o frânghie. Trei au intrat peste noi. Acesta era cel mai rău dintre ei. (n.r. - Cristian Marian Minae). 

Din pradă îşi cumpără o maşină, 70 de oi și 42 de capre, iar 12.000 de euro îi duce la o bancă în Craiova. Face cinci ani de puşcărie. După eliberare, mai dă o spargere, iar apoi intră într-o grupare care se ocupă cu trafic de migranţi. Cel mai probabil, tot atunci îl cunoaşte pe Ilie Sitariu, şi el cercetat pentru trafic de persoane, într-un alt dosar. 

Fostul boxer, Laurenţiu Ghiţă, are opt clase şi multe furturi. De la lemne, fier vechi, până la ţigări. Pentru toate a luat pedepse cu suspendare. Stă în spatele gratiilor doar 11 luni, după ce e prins fără permis la volan. Costinel Cosmin Zuleam dă o lovitură în Slovenia, acum trei ani. A spart un magazin dintr-un mall şi a furat telefoane de 155 de mii de euro. 

Cei trei riscă acum până la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat şi tâlhărie. 

Cristian Marian Minae

2008 - furt - 7 luni de închisoare

2012 - furt - 2 ani şi 8 luni de închisoare

2013 - tâlhărie - 5 ani de închisoare

2020 - furt şi conducere fără permis - dosar pe rol

2021 - trafic migranţi  - dosar pe rol 

2023 - omor şi tâlhărie

Laurenţiu Ghiţă

2008 - VĂTĂMARE CORPORALĂ - 3 LUNI DE ÎNCHISOARE

2010 - FURT - 6 LUNI CU SUSPENDARE

2011 - FURT - 3 ANI CU SUSPENDARE

2012 - FURT - 3 ANI CU SUSPENDARE

2015 - FURT - PROBE NECONCLUDENTE 

2016 - CONDUCERE FĂRĂ PERMIS - 11 LUNI DE ÎNCHISOARE 

2023 - OMOR ŞI TÂLHĂRIE

Costinel Cosmin Zuleam

2020 - FURT - 17 LUNI DE ÎNCHISOARE 

2023 - OMOR ŞI TÂLHĂRIE

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Filmul complet al jafului din Sibiu transformat în crimă. În timp ce îi torturau tatăl, hoţii o ameninţau cu arma şi pe fiica lui Adrian Kreiner