Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Un bancher şi părinţii săi au murit electrocutaţi în piscina gonflabilă. Mama a fost prima victimă, iar apoi cei doi au intrat ca să o salveze

O baie în piscină pe o căldură de foc s-a transformat într-un şir de tragedii la Cluj-Napoca. O familie întreagă a pierit în bazinul în care căuta răcoarea. Un tânăr bancher şi părinţii lui s-au electrocutat - au murit rapid. Anchetatorii cred că prima victimă ar fi fost mama, iar soţul şi fiul au încercat să o ajute, dar au nu au ştiut cum să o facă şi au pierit rând pe rând şi ei.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 19.06.2024 , 19:29

Fiul celor doi pensionari, director la o bancă din Cluj, venise la casa părintească să scape de zăpuşeala care încinsese ieri oraşul la 33 de grade Celsius. Instalase o piscină gonflabilă în spatele casei părinteşti, dar într-un loc periculos - sub nişte cabluri de electricitate care făceau legături improvizate. Un fir a căzut în apă şi a transformat bazinul într-un instrument al morţii.

"De la tabloul principal din casă şi-au tras tot felul de fire prin curte. Din păcate, oamenii sunt foarte inconştienţi. Nu se gândesc ce se poate întâmpla", spune un angajat al unei companii energetice.

Cum acorzi primul ajutor în cazul unei electrocutări

Vezi și

Când a căzut cablul electric, în piscină era numai mama bancherului. Soţul ei a sărit imediat să o salveze, fără să îşi dea seama că va avea aceeaşi soartă. Şirul tragediilor a continuat. Fiul a intrat în apă să îi scoată şi a avut parte de acelaşi sfârşit violent. În asemenea situaţii, este foarte important cum acorzi primul ajutor, ca să nu devii şi tu victimă: Deconectează sursa de electricitate care a provocat accidentul şi îndepărtează victima de lângă cablu cu un obiect prin care nu trece curent - orice obiect făcut din lemn, plastic sau cauciuc. 

Pe acelaşi subiect

Casa familiei este într-o zonă izolată, iar cei mai apropiaţi vecini stau la o distanţă de cel puţin câteva sute de metri. Cel mai probabil, de vină pentru tragedie, ar fi o improvizaţie electrică. Firele de curent trec fix pe deasupra piscinei. 

Medicii nu au mai putut face nimic: întreaga familie a murit electrocutată

Au trecut ore până când un vecin şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva rău în piscină şi a sunat la 112. "Am venit cu maşina până aici şi tot i-am strigat din curte, n-au răspuns nimic", povesteşte el.

Medicii de la ambulanţă nu au mai putut să facă nimic nici pentru bancherul în vârstă de 46 de ani, nici pentru părinţii care aveau peste 70 de ani. Accidentele casnice sunt un flagel mai mare decât cele rutiere: fac de cinci ori mai mulţi răniţi. Cei mai mulţi ajung la spital după otrăviri accidentale, căzături, sau electrocutare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Un bancher şi părinţii săi au murit electrocutaţi în piscina gonflabilă. Mama a fost prima victimă, iar apoi cei doi au intrat ca să o salveze