Antena Meniu Search
x

Anomalii termice de Crăciun. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 15 grade Celsius! Ce se va întâmpla cu vremea de Revelion, în Bucureşti şi în ţară

Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. Astăzi este 25 decembrie iar românii, indiferent dacă sunt ortodocşi sau catolici, sărbătoresc Crăciunul. 

Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. Astăzi este 25 decembrie iar românii, indiferent dacă sunt ortodocşi sau catolici, sărbătoresc Crăciunul. 

Vremea de Crăciun, în acest an, va fi una foarte bună, chiar mult mai caldă faţă de normalul din această perioadă. În Capitală, meteorologii anunţă şi 15 - 16 grade Celsius.

Valorile termice vor continua să crească, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -5 și 5 grade, mai scăzute în depresiuni. 

Marţi, a doua zi de Crăciun, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal la această dată, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil la senin, însă dimineața și spre sfârșitul nopții pe arii restrânse vor fi nori joși sau ceață, în special în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, cu precădere pe crestele Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade.

La Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil la senin, dar cu nori joși sau ceață la începutul zilei și pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 11...12 grade, iar cea minimă de -2...0 grade.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic nu va avea variații notabile față de intervalul anterior, astfel încât valorile de temperatură se vor menține mult mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade din an. 

Şi în Capitală, vremea va fi în general frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea va fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de 0...2 grade.

Joi, va fi mult mai cald decât în mod obișnuit pentru sfârșit de decembrie. Cerul se va înnora treptat și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea va ploua, la început în regiunile sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. 

La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va prezenta intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade. 

În Bucureşti, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat și temporar va ploua în cursul nopții.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă urmând a se situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Potrivit meteorologilor, vineri, sâmbătă şi duminică, deşi vremea va intra într-un proces de răcire, valorile termice se vor situa în general ușor peste mediile multianuale ale perioadei. 

În Capitală, temperaturile vor fi mai scăzute, însă se vor menține ușor peste cele climatologic specifice acestei perioade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Anomalii termice de Crăciun. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 15 grade Celsius! Ce se va întâmpla cu vremea de Revelion, în Bucureşti şi în ţară