Antena Meniu Search
x

Arată ca în paradis iar chiria este de doar 15 euro pe lună şi şomajul nu există

Chiar dacă pare ireal, acest lucru se întâmplă într-un sat din Andalusia în care primarul a reuşit să găsească o formulă perfectă pentru a eradica şomajul şi a oferi locuitorilor case pe care să şi le poată permite.

 Este vorba despre satul Marinaleda care are peste 2.800 de locuitori. Împreună au reuşit să dea o lecţie despre gestionarea resurselor.

Totuşi, situaţia actuală din acest sat se datorează primarului Juan Manuel Sánchez Gordillo, implicat în aşa-numita lucha jornalera (lupta muncitorilor zileri) şi în mişcarea muncitorească mai amplă.

El a reuşit să pună în aplicare o politică eficientă, prin care toţi locuitorii îşi pot permite să închirieze sau să-şi ridice case.

Astfel, în urma unei convenţii cu guvernul regional andaluz şi a Planului de Dezvoltare Rurală aplicat în regiune, se pot achiziţiona materiale de construcţii, distribuite apoi beneficiarilor.

De asemenea administraţia pune la dispoziţie, tot gratuit, forţă de muncă pentru şantierele de construcţie. Şi proiectul de realizare a casei, făcut de arhitecţi specializaţi, este asigurat, tot în mod gratuit, de administraţie, însă beneficiarii pot solicita anumite modificări ale planului caselor.

Locuitorii sunt cei care se reunesc pentru a stabili împreună contribuţia lunară ce trebuie plătită primăriei pentru a deveni proprietari asupra casei şi terenurilor. În ultimele luni, suma plătită de locuitori administraţiei pentru drepturile de proprietate sau pentru chirie este de 15 euro / lună.

Cea mai mare parte a sătenilor din Marinaleda trăiesc din agricultură şi din prelucrarea materiei prime, iar alţii lucrează în administraţia publică, la şcoală sau în comerţ. Rata şomajului este zero, iar salariul este fix, acelaşi pentru toată lumea: 47 de euro / zi.

sursă: totb.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Arată ca în paradis iar chiria este de doar 15 euro pe lună şi şomajul nu există