Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopul Tomisului a scăpat de dosarul de zădărnicire a combaterii bolilor

Cu Sfânta Linguriţă în mână, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie anunţă triumfalist pe Facebook că a scăpat de toate dosarele de zădărnicire a combaterii bolilor. Postarea vine la doar o zi după ce a ţinut, din nou, o slujbă cu zeci de credincioşi, în biserică, fără mască sau distanţă între oameni. Şi pe care i-a împărtăşit tot cu aceeaşi linguriţă. Slujba a avut loc chiar în ziua cu un nou record de infectări: 555.

de Redactia Observator

la 10.07.2020, 22:16

Vezi și
  • ÎPS Teodosie era acuzat, printre altele, că a împărtășit credincioșii cu aceeași linguriță.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie: Eu nu am zădărnicit nicio boală. De ce să îmi fie frică? Eu respect regulile sanitare. 

Sunt vorbele rostite de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie într-un interviu acordat Observatorului în urmă cu două luni. Stârnise controversă după controversă, după ce a continuat să împărtăşească credincioşii cu aceaşi linguriţă în plină pandemie. Astăzi, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat pe Facebook că părintele adevărat a grăit. Şi Înalt Prea Sfinţitul Teodosie şi alţi preoţi de la Arhiepiscopia Tomisului au scăpat de acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor.

Arhiepiscopia Tomisului susţine că plângerile au fost "formulate într-un ton de hărţuire" şi acuză ostilităţi penale la adresa clericilor şi ritualului Împărtăşirii. 

Însă asociaţia care a depus plângerea spune că a iniţiat încă zece demersuri la toate instituţiile statului împotriva lui Teodosie. 

Emil Moise, autorul plângerii: Pune în pericol viaţa copiilor în primul rând. Dacă bagi o linguriţă într-un vas cu alcool, apoi o bagi în gura unei persoane, apoi iar în vas, iar în gura unei persoane, iar în vas, iar în gura unei persoane, credeţi că e pericol public sau nu? Eu zic că da.

Deşi Arhiepiscopia Tomisului spune că dosarele au fost clasate încă din 2 iulie, anunţul l-au făcut abia astăzi. După ce au apărut noi imagini cu înghesuială la o slujbă oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie chiar în ziua în care am avut un record de cazuri de COVID: 555. 

Scenariul s-a repetat şi la jumătatea lunii mai, când a împărtăşit enoriaşii tot cu aceaşi linguriţă. Deşi legea cerea clar dezinfectarea linguriţei după fiecare credincios în parte şi exista şi o recomandare a Patriarhiei de amânare a Împărtăşaniei până după starea de alertă. 

Iar la mai bine de o lună de la Paşte, Arhiepiscopul Tomisului a împărţit, din nou, lumină la al doilea Paşte. Curtea Arhiepiscopiei a arătat ca în vremurile bune: sute de credincioşi fără măşti au stat lipiţi unii de ceilalţi. 

În ciuda scandalurilor stârnite, Înalt Preasfinţitul Teodosie a rămas neclintit în credinţele sale. 

Înalt Preasfințitul Teodosie: Şi medicii mi-au spus că aceste măşti reţin bioxidul. Inspiri bioxid şi sunt şi dăunătoare. De aceea, să nu exagerăm nici cu masca. Niciun dezinfectant nu are puterea Trupului şi Sângelui lui Hristos. Este împărtăşania un dezinfectant? Sigur. Că se ia spre viaţă li dă spre sănătate. 

Deciziile Arhiepiscopului au provocat tensiuni şi în rândul Bisericii Ortodoxe Române. Patriarhia chiar s-a dezis de unele gesturi ale Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, cum a fost cazul Învierii cu repetiţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Arhiepiscopul Tomisului a scăpat de dosarul de zădărnicire a combaterii bolilor