Antena Meniu Search
x

Video Arsenal de miliarde de euro pentru România, de teama escaladării războiului din Ucraina: avioane F35, tancuri Abrams şi sisteme anti-drone produse la noi

Cu Rusia tot mai ameninţătoare în faţa Europei, şeful armatei române ne pune în gardă. Conflicul din Ucraina poate escalada, iar ţara noastră trebuie să se blindeze. Cu un război la graniţă, fabricile de armament reîncep producţia de război: arme şi armament cu tehnologie NATO, explozibili, şi  ne pregătim să cumpărăm tancuri moderne, avioane de vânătoare şi sisteme anti-drone.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 22.05.2024 , 19:39

"Prognoza pe care o facem include scenarii dintre care unele indica probabilitatea escaladarii conflictelor, inclusiv miltiare", a declarat general locotenent Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major. Şeful Statului Major a lansat noul avertisment în timpul vizitei pe care a făcut-o la cea mai mare expoziţie de tehnică militară din România. Guvernul are în plan, deja, să cumpere echipamente şi maşini de luptă. România este pe punctul de a semna un contract pentru achiziția a 32 de astfel de avioane F 35 în valoare de 6,5 miliarde de dolari. Negocierile cu firma producătoare sunt în toi. De asemenea, armata română urmează să achiziționeze 54 de tancuri Abrams, cu o valoare totală de 2,53 miliarde de dolari.

După ani de zile, mai multe fabrici româneşti de armament încep din nou să producă

O soluție pentru trupele terestre vine din Coreea de Sud. România negociază sa cumpere obuziere autopropulsate si blibdate pentru infanterie din aceasta tara. Sumele vehiculate 1 miliard de dolari pentru 54 de obuziere si 3 miliarde dolari pentru 300 de mașini de luptă ca aceasta. Preţuri mai bune oferă industria noastră de armament, nevoită să se reinventeze. O companie locală a creat o armă care doboară drone inamice. În urmă cu două luni, aparate de zbor fără pilot au spionat baza americană de la Mihail Kogălniceanu. "Vom fabrica în România un sistem de detecţie şi combatere a dronelor. Un sistem care detectează atât imaginea unei drone, cat şi semnale radio! O categorie de forţe achiziţionează sisteme anti-drone de la compania aceasta!", a declarat Constantin Pintilie, producător armă anti-dronă.

Vezi și

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi fostul şef al Armatei, Nicolae Ciucă, au vizitat standurile producătorilor de tehnică militară împreună cu premierul Marcel Ciolacu. Prim-ministrul a fost curios să încerce o armă folosită de Forţele pentru Operaţiuni Speciale şi a făcut un anunţ important - după ani de zile, mai multe fabrici româneşti de armament încep din nou să producă. "Uzina Mecanică din Cugir va produce arme și armament cu tehnologie NATO, alături de o companie germană. Romarm și concernul american General Dynamics dezvoltă un parteneriat pentru modernizarea și dezvoltarea de noi capacități pentru producția de muniții de calibru mare, la standarde NATO", a declarat Marcel Ciolacu, premier.

Cu războiul la graniţă, preşedintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj liniştitor, însă. "România este o ţara sigură, România nu trebuie sa se teama, sigur trebuie sa fim intotdeauna pregatiţi pentru evenimente neasteptate", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. România încearcă acum să recupereze timpul pierdut. Franţa şi-a anunţat intenţia de a trece la economia de război, iar Germania se pregăteşte şi ea. În topul ţărilor care cheltuie cei mai mulţi bani pe înarmare figurează Polonia, Spania și statele baltice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Arsenal de miliarde de euro pentru România, de teama escaladării războiului din Ucraina: avioane F35, tancuri Abrams şi sisteme anti-drone produse la noi