Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţiştii ar putea fi obligaţi să se asigure pentru malpraxis. Corpului Naţional al Poliţiştilor negociază deja cu mai multe firme de asigurări

Corpul Naţional al Poliţiştilor are un proiect de asigurare tip "malpraxis" pentru poliţişti, pe acelaşi principiu ca asigurarea pentru medici.

de Redactia Observator

la 12.03.2018 , 11:53

Poliţiştii vor putea face abuzuri cu legea în mână! Cer o asigurare de tip malpraxis care să-i protejeze pe agenţi

Corpul Naţional al Poliţiştilor lucrează la un proiect de lege care să îi oblige pe poliţişti să-şi facă poliţă de asigurare pentru malpraxis, pe acelaşi principiu ca asigurarea pentru medici.

Astfel, poliţiştii vor putea beneficia de asigurări care să le acopere daunele şi cheltuielile pe care le au de suportat în cazul în care sunt anchetaţi sau eventual condamnaţi.

La începutul lunii, comisarul de poliţie Marius Ciotău, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, organizaţia Suceava, declara, la începutul lunii, că a trecut şi el printr-un adevărat coşmar după ce a fost pus sub acuzare timp de doi ani de procurorii DNA, într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea de ilegalităţi de mai mulţi hoţi pe care i-a anchetat.

Articolul continuă după reclamă

Marius Ciotău a fost până la urmă declarat nevinovat de aceiaşi procurori DNA, însă până la acest verdict a avut de suportat cheltuieli mari şi a pierdut sume importante din salariu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit acestuia, Corpului Naţional al Poliţiştilor negociază deja cu mai multe firme de asigurări, pentru un pachet cât mai avantajos pentru poliţişti.

Corpul Naţional al Poliţiştilor este constituit şi îşi exercită atribuţiile în scopul promovării intereselor profesionale, sociale, culturale şi sportive ale membrilor săi, prevăzute de legislaţia în domeniu, precum şi al apărării drepturilor legitime ale acestora. Corpul este persoană juridică de drept public, este format din organe centrale, departamente şi organizaţii teritoriale, fiind autonom faţă de structurile din care provin membrii săi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Poliţiştii ar putea fi obligaţi să se asigure pentru malpraxis. Corpului Naţional al Poliţiştilor negociază deja cu mai multe firme de asigurări